S-a rupt lantul de iubire? Buscu s-a certat cu Dragnea: „Guvernul este format din prosti si securisti”

news

Doru Buscu, consilier de imagine neoficial al lui Liviu Dragnea, publica un surprinzator text, extrem de dur, la adresa guvernelor formate de Liviu Dragnea. El spune ca acestea au fost dominate de „prosti si securisti”.

Intr-un text publicat pe Catavencii, Buscu afirma ca guvernele formate de PSD in ultimii doi ani nu au avut „material uman de calitate”.

„Nu Ordonanta 13 a fost problema. Puteau sa fie eliberati si diavolii din iad daca PSD isi mentinea un standard minimal de farmec in jurul minciunii politice. Asta insemna un guvern rezonabil si atit. Un cabinet de oameni credibili si decenti, cu o biografie eligibila, cu rezultate demonstrabile in spate, poate chiar inteligenti, buni de gura si zimbitori, dispusi sa lucreze in folosul public, ar fi linistit multimile. Le-ar fi dat sentimentul ca Guvernul lucreaza cu sanse reale.

Numai ca PSD a sarit peste acest amanunt esential. Si a pus & acceptat un guvern dominat de prosti amestecati cu securisti. Apoi a mai pus & acceptat un guvern dominat de securisti amestecati cu prosti. La fel a facut a treia oara, iar acum, la a patra incercare, se pregateste sa reia, prin remaniere, amestecul de pomina.

In toate razboaiele purtate la CEx-uri, marea lupta intre competenta si loialitate a fost pierduta in defavoarea electoratului. Sefii din teritoriu si-au montat in guvern oameni de incredere, lasindu-i pe dinafara pe cei priceputi (in ipoteza ca exista asa ceva in PSD)”, scrie Buscu.

„De cind PSD persista in metoda, in matricea destinului sau a intrat un parametru otravitor: ura. Alimentata pina acum doar mediatic si judiciar, ura poate deveni fenomen national in masura in care PSD continua sa faca guverne slabe. Ura poate distruge nu doar o guvernare, ci un intreg partid. Ura poate scoate PSD din carti pe o perioada lunga.

Guvernarea PSD-ALDE nu mai are timp pentru scamatorii de partid. Daca remaniaza Guvernul, trebuie s-o faca radical, doar pe criterii de competenta. Baronii, contii si ducii trebuie sa-si puna in cui, pentru doi ani, planurile de sugere. Sa-si lase slugile sa se odihneasca si sa desemneze ministri adevarati. E unica lor sansa si a tuturor celorlalti”, concluzioneaza Buscu.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: