„Sa aratam bogatia intelectuala a Romaniei”. Tocmai Dancila s-a gasit sa impresioneze Europa cu inteligenta ei

news

„Este ocazia sa aratam deopotriva bogatia culturala si intelectuala a Romaniei”, afirma Dancila intr-un mesaj dat publicitatii pe 1 ianuarie. Premierul a devenit celebru pentru desele greseli de exprimare care denota o capacitate intelectuala precara.

„Dragi romani 2018 a fost anul Romaniei centenare, 2019 va fi anul Romaniei europene, promotor al coeziunii intre statele membre. Este esential ca in acest moment simbolic pentru destinul european al tarii noastre sa dovedim incredere, forta si intelepciune. Incepand de astazi vom prelua presedintia Consiliului Uniunii Europene pentru o perioada de sase luni. Romania va avea sansa dar si responsabilitatea de a demonstra si valorifica potentialul si valentele sale europene in efortul de intarire a ceea ce reprezinta constructia europeana, o uniune a cetatenilor, a libertatilor, a eforturilor si capacitatilor noastre conjugate”, a declarat Viorica Dancila, marti, intr-un mesaj video transmis cu ocazia preluarii Romaniei a presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

In opinia sa, rolul de presedintie a Consiliului UE presupune gestionarea cu impartialitate si profesionalism a temelor aflate pe agenda.

„De la cele mai simple pana la cele mai complexe, aceste teme au implicatii in viata de zi cu zi a noastra a tuturor si vor contribui la evolutia societatii europene. Vorbim despre definirea bugetului Uniunii Europene post 2020, functionarea pietei unice Europene si competitivitatea industriei europene de impulsionare a digitalizarii industriei europene si evolutiei inteligentei artificiale, de drepturile sociale, de agenda de securitate interna, lupta impotriva terorismului, de gestionarea provocarilor determinate de migratie, de viitorul UE. O misiune dificila si deopotriva onoranta pe care am pregatit-o temeinic la nivelul Guvernului. Este un proiect de tara care trebuie sa ne uneasca in jurul unui obiectiv comun si in beneficiul romanilor”, a afirmat premierul.

Viorica Dancila considera ca presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene va fi un moment de maxima vizibilitate nu doar la nivel institutional si politic, ci pentru intreaga societate.

„Sunt un om al dialogului si al consensului, am incredere ca impreuna institutii ale statului, forte politice si societatea civila ne vom coagula fortele si vom participa constructiv pentru un mandat de succes al Romaniei. Va fi un moment de maxima vizibilitate nu doar la nivel institutional si politic, ci pentru intreaga noastra societate. Avem ocazia sa fim vazuti actionand contribuind activ la luarea deciziilor la nivel european si sa aratam o imagine corecta despre Romania. Plus valoarea romanilor in aceasta mare familie europeana consta inclusiv in spiritul dinamic si profund proeuropean, o abordare de care Europa are mare nevoie in aceasta perioada marcata de incertitudini, dar de o importanta aparte pentru viitorul nostru comun. Este ocazia sa aratam deopotriva bogatia culturala si intelectuala a Romaniei, a romanilor si modul in care intelegem cu totii sa traim si sa ne dezvoltam intr-o Uniune Europeana a diversitatii”, a punctat seful Executivului.

Dancila si-a exprimat increderea ca Romania va contribui la mentinerea unitatii, coeziunii si solidaritatii ca elemente fundamentale la nivel european.

„Motto-ul presedintiei noastre va fi ‘coeziunea – o valoare comuna europeana’. Uniunea Europeana poate progresa in spiritul ideilor fondatoare ale proiectului european doar mentinand coeziunea si depasind decalajele intre statele membre in toate formele lor de manifestare. Acesta este tonul pe care dorim sa sustinem ritmul intens al lucrarilor Consiliului Uniunii Europene. Ne-am propus ca la predarea mandatului sa fim reconfirmati ca o voce puternica, un partener serios care lasa o baza solida pentru definirea urmatorului capitol al constructiei europene”, a spus Viorica Dancila.

Premierul i-a indemnat pe romani sa fie uniti.

„Cu aceste ganduri va invit sa incepem cu incredere Noul An constienti de responsabilitatea si oportunitatea ce ne revin. Sa fim uniti dragi cetateni romani si europeni, sa ne bucuram impreuna de tot ceea ce inseamna apartenenta noastra la UE. La multi ani tuturor!”, a conchis Viorica Dancila.

Romania detine pentru urmatoarele sase luni mandatul de presedinte al Consiliului Uniunii Europene.

Pentru prima data

Mai mult despre: ,

Comentarii: