Sa crape PSD si Antena 3! „Acord definitiv” la Bruxelles, Kovesi este sefa a Parchetului European

news

Echipele de negociere ale Parlamentului European (PE) si Consiliului UE au ajuns marti seara la un acord in privinta numirii Laurei Codruta Kovesi in fruntea noului Parchet European, informeaza un comunicat al Paralmentului European.

„Echipele de negociere pentru sefia Parchetului european, etapa finala, dupa ani de dezbateri: alaturi de colegii M. Pagaza si M. Holmeier si de reprezentantii Presedintiei finlandeze. Acord final intre Consiliu si Parlamentul European: Laura Kovesi, primul procuror-sef european”, a anuntat marti seara, pe Twitter, Juan Fernando Lopez Aguilar, presedintele Comisiei LIBE.

„Doamna Kovesi este alegerea perfecta pentru functia de procuror-sef european. Are competente profesionale desavarsite. Mai mult, Romania nu detine pentru moment niciun post cheie la nivel european, iar doamna Kovesi va deveni una dintre femeile-lider ale Uniunii”, a adaugat Aguilar.

„Suntem foarte bucurosi de faptul ca doamna Kovesi va conduce noul Parchet European. Corespunde cel mai bine viziunii Parlamentului European pentru o institutie puternica si credibila. Doamna Kovesi este deosebit de competenta, cu un palmares impresionant de realizari in lupta impotriva coruptiei, cu o flexibilitate remarcabila si mult curaj”, a afirmat la randul ei presedinta Comisiei pentru control bugetar, Monika Hohlmeier, din grupul PPE.

Vicepresedinta Comisiei pentru libertati civile Maite Pagazaurtundua, eurodeputata spaniola din grupul Renew Europe, a afirmat ca „prin alegerea doamnei Kovesi in functia de procuror-sef european, Parchetul European isi va putea incepe acum activitatea pentru a asigura mai multa siguranta si protectie cetatenilor. Noua institutie va avea un rol cheie in pedepsirea atacurilor la adresa intereselor financiare ale UE – numai infractorii vor fi nelinistiti in urma acestui acord”.

Acordul asupra numirii Laurei Codruta Kovesi ca procuror-sef european trebuie oficializat acum de catre Parlamentul European si Consiliul UE.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: