„Sa dezmembram acest feudalism tarziu din Bucuresti sustinut de PSD-Firea”. Nicusor Dan si Vlad Voiculescu, conferinta de presa comuna

politica

Deputatul Nicusor Dan, candidat la Primaria Capitalei, a anuntat ca luni va fi depusa o plangere penala la Parchet impotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea, dar si a sefului companiei de salubritate din acest sector si a sefului Politiei locale.

„O sa fie maine la Parchet o plangere penala impotriva primarului Sectorului 5, sefului companiei de salubritate de la sectorul 5 si sefului Politiei locale de la sectorul 5”, a afirmat Nicusor Dan, intr-o conferinta de presa.

Acest demers vine dupa ce joi conferinta de presa sustinuta de Nicusor Dan, la intersectia dintre strada Progresului cu strada Doctor Constantin Istrati, a fost perturbata in mod repetat de claxoanele masinilor de salubritate ale sectorului 5.

Referindu-se la alegerile locale, Nicusor Dan a spus ca este optimist ca bucurestenii „vor sti cum sa scape” de „administratie Firea-PSD”.

„Din pacate pentru bucuresteni sunt patru ani pierduti din viata lor, patru ani in care traficul este si mai rau, patru ani in care poluarea a devenit si mai rea (…). Nicio imbunatatire a problemelor structurale pe care Bucurestiul le are, dimpotriva RADET-ul in faliment si STB-ul nu este departe. (…) Am venit acum patru ani, ne-am dus in Consiliul General, in primul rand am dorit sa colaboram, voiam sa colaboram. Din pacate, ne-am trezit cu o putere Firea-PSD care nu numai ca nu voia sa colaboreze cu noi. Deciziile in Consiliu erau stabilite dinainte si niciun argument nu conta si consilierii duceau o munca pana in instanta pentru a obtine hartii din Primarie pe care primarul dispusese sa nu li se dea. Am gasit o administratie locala care nu s-a inteles nici cu propriul Guvern, nici cu propriul Parlament si a cautat pretexte in toate aceste interactiuni pentru a justifica incompetenta si nerealizarile. (…) Avem practic un primar care patru ani de zile nu a locuit in acest oras”, a sustinut duminica Nicusor Dan, citat de Agerpres.

Prezent la conferinta, Vlad Voiculescu, presedintele PLUS Bucuresti, a spus ca „dezastrul din Capitala nu tine doar de primari, fie ca este vorba despre primarul general sau primarii de sector, ci si de consilii”.

„Dezastrul din Bucuresti nu tine doar de primari, fie ca este vorba despre primarul general sau primarii de sector, ci tine si de consilii pentru ca acestea, printre altele, aproba felul in care primarul vrea sa cheltuiasca banii publici. (…) Asta este treaba noastra sa dezmembram acest feudalism tarziu care este in politica romaneasca, pe drumul acesta am plecat acum patru ani de zile si sunt aici ca sa va spun ca nu o sa ne abatem de la acest drum si nu o sa ne pierdem pe acest drum. Lucrurile sunt asezate deja. Nicusor Dan este candidatul sustinut de majoritatea partidelor de opozitie si cred ca este absolut necesar sa recastigam Bucurestiul in momentul acesta”, a aratat Voiculescu.

Presedintele USR Bucuresti, Claudiu Nasui, a aratat ca Bucurestiul este un oras care are nevoie de infrastructura.

„Dupa cum stiti avem deja patru ani de cand suntem prezenti in consilii, patru ani de cand am spus de fiecare data si am afirmat de fiecare data principiile noastre, patru ani de cand Bucurestiul si primariile de sector au cheltuit in total 53 de miliarde de lei, 53 de miliarde de lei care inseamna bani cheltuiti pentru noi. Anul trecut s-au cheltuit cu 63% mai mult decat in 2016 de exemplu, o suma foarte mare si intrebarea pe care ar trebui cu totii sa ne-a punem este daca traim cu 63% mai bine in Bucuresti. Avem un oras care are nevoie de infrastructura, avem un oras care are nevoie de foarte multe lucruri pe care noi si consilierii nostri le-am sustinut”, a spus Nasui.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: