„Sa dictam jocul in Romania. Sa ne batem impotriva alegerilor anticipate”. Grindeanu, activist PSD desi legea ii interzice

politica

Fostul premier al Romaniei, Sorin Grindeanu, a declarat sambata, ca PSD trebuie sa faca o altfel de opozitie, fara compromisuri, sa faca „mutari curajoase”, precizand ca nu trebuie criticat doar „de dragul de a critica”.

„PSD trebuie sa intre in dispozitiv de lupta, fara nici un fel de compromis, cu o opozitie cat se poate de constructiva. Ii dau dreptate lui Eugen (Teodorovici, n.red.), noi trebuie sa facem altfel de opozitie, o opozitie cat se poate de ferma, fara compromisuri, concisa, la subiect, si nu trebuie sa criticam doar de dragul de a critica. Degeaba critici insa, daca n-ai voci credibile. Trebuie sa iesim din acea zodie nefasta de solutii de compromis care au generat poate in ultimii ani situatia in care ne aflam acum. Trebuie sa spunem si sa facem mutari curajoase”, a afirmat fostul premier al Romaniei in timpul discursului sustinut in plenul Conferintei judetene a PSD Tulcea.

Sorin Grindeanu a oferit ca exemplu situatia unor partide de stanga din Franta si Grecia, insistand asupra necesitatii ca partidul sa se adapteze.

„Daca nu stim sa ne adaptam la noile provocari, nu e nimic nou, lucrurile vor evolua si va veni istoria peste noi. Cu toate riscurile, va trebui sa facem anumite lucruri care sa ne repuna pe traiectoria potrivita. Avem o reprezentare in Parlament care ne poate duce, prin diverse aliante punctuale, sa dictam jocul in Romania. Nu trebuie sa dam la o parte acest atu pe care-l are PSD. Nu e loc de compromis pentru ca planul de trimitere (a PSD – n.r.) in afara Parlamentului a pornit prin acest abuz impotriva caruia trebuie sa luptam prin toate fortele, abuzul de a schimba legile electorale. Nu trebuie sa permitem asa ceva”, a mai spus Grindeanu, citat de Agerpres.

In opinia sa, PSD a pierdut unul din atuurile importante, respectiv „armata nevazuta” care a transmis mai departe mesajele partidului.

„Cel mai important lucru in perioada urmatoare nu este Congresul. Cel mai important este sa actionam ca o armata si sa se opuna la aceste abuzuri ale dreptei care au inceput in urma cu cateva zile. Asta trebuie sa fie tinta noastra principala. Ca vom ajunge sa ne si alegem, poate ajungem sa avem si o alta echipa care sa nu fie de compromis, foarte bine. Dar mai important este sa ne batem pentru primarii nostri, sa ne batem ca presedintii de consilii judetene sa ramana alesi uninominal, ca alegerile sa fie la termen, nu anticipate. Astea sunt principalele actiuni politice. Nu ne putem opune la aceste lucruri decat uniti si fara vanzatori”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, Congresul PSD trebuie sa fie despre obiectivele partidului, nu despre persoane.

„Congresul pe care-l vom avea nu trebuie sa fie despre cine, ci despre ce vom face. Altfel, picam in aceeasi capcana pe care din pacate ne-au intins-o ani la rand adversarii nostri politici. Haideti sa facem un congres despre ce vrem sa facem, sa revenim cu un congres serios pentru PSD si, asa cum spunea Eugen (Teodorovici – n.r.) pentru tara”, a mai spus fostul premier al Romaniei.

La randul lui, presedintele organizatiei judetene a PSD, Horia Teodorescu, a recunoscut importanta unitatii in campaniile electorale, dar si a liderilor partidului.

„Pe vremuri se facea apel la unitate si partidul s-a pliat tot timpul, dar avea in jurul a ce sa se plieze. In momentul de fata, suntem ca o fusta fara cap. Nu avem la ce sa ne raportam, nu avem o conducere clar aleasa la care sa ne raportam”, a afirmat Teodorescu.

Grindeanu este presedinte ANCOM, calitate in care ii este interzis sa faca politica.

Mai mult despre:

Comentarii: