„Sa expulzam islamistii. Gata cu ‘je suis’, sa trecem la LUPTA”. Actiuni in cartierul musulman din Bruxelles

externe

Gruparea de extrema dreapta ‘Generatia Identitara’, aripa tanara a partidului Blocul Identitar, creata in Franta, dar care are ramificatii si in alte tari europene, a convocat pentru sambata o manifestatie cu tema ‘Sa expulzam islamistii’, protestul urmand sa se desfasoare in cartierul bruxellez Molenbeek, de unde provin si unii dintre autorii atentatelor de la Paris si Bruxelles, relateaza luni publicatia El Pais si agentia EFE, citate de Agerpres.

‘Afara cu islamistii din Europa’, astfel suna comunicatul postat pe Facebook prin care se convoaca marsul ce va avea loc in Piata Primariei din Molenbeek, cartier descris in textul difuzat drept un ‘simbol al razboiului care nu se desfasoara la Mosul sau Palmira, ci intre zidurile noastre’.

Respectiva miscare de extrema dreapta mai afirma ca ‘a sosit momentul sa se termine cu ‘je suis’, cu lumanarile si cu manifestatiile pentru pace si sa lansam semnalul recuceririi’, se mai mentioneaza in comunicat.

Primarita din Molenbeek, Francoise Schepmans, a declarat postului de televiziune RTBF ca nu a primit nicio solicitare pentru autorizarea acestui mars si, chiar daca organizatorii manifestatiei vor cere autorizarea ei, in niciun caz marsul nu va fi aprobat, ea insistand ca primaria ‘nu are de gand sa lase un grup de nebuni necontrolabili sa se exprime’. Francoise Schepmans a avertizat ca, daca totusi protestul se va desfasura, politia va interveni, la fel cum s-a intamplat duminica in cazul manifestatiei unui grup de nationalisti care s-au adunat in Piata Bursei din Bruxelles.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: