„Sa invingem hidra”. Primarul Iasiului, fost lider PSD, anunta ca este gata de alegeri anticipate pentru a spulbera partidul lui Dragnea

politica

Reprezentantii PSD Iasi au boicotat sedinta Consiliului Local de vineri, astfel ca reuniunea nu s-a mai tinut din lipsa de cvorum, primarul Mihai Chirica avertizand ca s-ar putea ajunge la organizarea de alegeri anticipate pentru un nou consiliu.

Un numar de 13 consilieri municipali ai PSD Iasi nu au venit vineri la sedinta de consiliu local, in timp ce un reprezentant al ALDE a absentat motivat de la intrunire. In aceste conditii, sedinta nu s-a putut tine din lipsa cvorumului, in sala fiind prezenti mai putin de jumatate dintre consilierii locali alesi in 2016.

Primarul Mihai Chirica a spus ca asista la „ultima zvacnire a celei mai teribile structuri politice”.

”Daca nici urmatoarea sedinta nu se tine, vom intra in alegeri anticipate pentru un nou consiliu. Mingea este in curtea PNL. De voi depinde daca intram sau nu in anticipate. Putem arata lumii ce inseamna un stat democratic. Puteti decide daca facem anticipate si invingem hidra”, a spus Mihai Chirica, citat de news.ro.

Primarul Iasiului a afirmat ca PSD este „o clica de oameni marunti”, care santajeaza consilierii sa nu se prezinte la sedinta.

La randul sau, consilierul PNL Razvan Timofciuc i-a spus lui Chirica ca este produsul PSD, dar ca acum pozeaza in disident.

La sedinta au fost prezenti consilieri ai PNL, PMP, ALDE, dar si independentul Andrei Postolache.

Filiala PSD Iasi sustine intr-un comunicat de presa ca prin neparticiparea la sedinta de consiliu filiala trage un semnal de alarma asupra modului in care este administrat municipiul Iasi.

”PSD Iasi considera absolut inacceptabil comportamentul discretionar, neprincipial si care vizeaza exclusiv interesul personal al primarului Mihai Chirica. Prin toate actiunile desfasurate, primarul Iasului dovedeste ca are doar un calendar personal, netinand cont niciun moment de problemele iesenilor si de proiectele orasului. Nu putem fi de acord cu modul de lucru al primarului Iasului, care a intrat intr-o logica a conflictului si pare sa se conduca dupa principiul ‘Iasiul sunt eu’. Total gresit. Sunt cateva luni de cand consilierii PSD Iasi solicita punerea pe ordinea de zi a sedintelor CL Iasi a unor proiecte de interes major pentru comunitate: realizarea drumului secundar de acces spre Aeroportul International Iasi, realizarea accesului rutier spre viitorul Spital Regional de Urgenta si finalizarea expertizei tehnice de evaluare a pagubelor la Spitalul Clinic “Dr.C.I. Parhon” pentru alocarea ulterioara de fonduri guvernamentale”, se arata in comunicatul PSD Iasi.

Primarul Mihai Chirica a fost exclus din PSD in luna februarie, iar in ultimele luni au avut loc mai multe schimburi taioase de replici intre cele doua parti. In urma cu cateva zile, primaria a cerut filialei judetene a PSD sa evacueze sediul pe care il ocupa in centrul orasului, intrucat a facut lucrari de renovare in spatiu fara a detine autorizatie de la primarie. Cladirea respectiva este monument istoric.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: