„Sa-l aresteze!”. Interventie batjocoritoare a liderului PSD fata de modul in care un judecator CCR incalca flagrant o decizie a CCR

politica

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a caracterizat drept „interventie politica” semnalarea postata pe Facebook de judecatorul Bogdan Mateescu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, care a afirmat ca mandatul unui judecator la Curtea Constitutionala a depasit 10 ani, in conditiile in care in Constitutie scrie ca mandatele sunt de 9 ani.

„Sa-l aresteze”, a comentat, ironic, Dragnea, intrebat de ziaristi cum comenteaza acest subiect.

„Cum as putea comenta eu o asemenea prostie? Eu stiu ca membrii CSM au alte atributii, asa stiu eu, (…) nu sa-si dea cu parerea despre … si sa atace alte institutii. Nu am cum sa comentez aceasta interventie politica”, a spus Liviu Dragnea.

Saptamana trecuta, judecatorul Bogdan Mateescu a semnalat pe pagina sa de Facebook ca un judecator constitutional „sta in functie de 10 ani, desi CCR a zis negru pe alb general obligatoriu acum vreo doua luni ca e neconstitutional mecanismul prin care se tinde la depasirea termenului constitutional de 9 ani”.

„Asadar dansul este in functie si azi. Situatia juridica e neatinsa in pofida deciziei CCR general obligatorii”, a aratat Bogdan Mateescu. Judecatorul respectiv este Petre Lazaroiu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: