Sa-l compatimeasca cineva pe Victor Ponta, saracul. La apus este singur si umilit

opinii

Nimeni nu vede cat este de trist si singur. Sontac-sontac, a ajuns din galaxie-n devenire doar un satelit pipernicit ce se indreapta spre apus.

Putini au sesizat, insa Victor Ponta a inghitit luni poate cea mai mare umilinta din cariera sa politica. Fostii lui subordonati de la partid, in frunte cu siretul Dragnea, i-au aratat public cine dicteaza acum la guvern. I-au spus clar ca nu are ce cauta cu ordonanta de urgenta pe Codul Fiscal, ba mai mult ca se si doreste “armonie” cu Palatul Cotroceni, locul de unde au venit cele mai grele lovituri recente in directia sa. Ponta, pana mai ieri stapanul absolut de de la partid si de la guvern, este acum un simplu arendas aflat la mila boierului Dragnea.

In weekend, premierul si-a pus o foto pe Facebook in care respira tristete si amaraciune prin toti porii maieului. “Uitati cat de singur am ajuns”, parea ca vrea sa spuna.

Pai si cum sa nu sufere cand s-a sacrificat atat de mult? El, nepot de popa, a trebuit sa pacatuiasca cu vorba mincinoasa de dimineata pan’ pe-nserat in interesul partidului. Pai daca nu zicea el de “loviturile de stat” ale procurorilor, de conspiratiile “serviciilor”, de lucraturile strainatatii si de securistii presei ramanea toata lumea cu impresia ca PSD este un partid de borfasi si nulitati puse pe furat. Asa, iata, se mai gasesc oameni care sa-l voteze.

Si a trebuit el sa lase deoparte jucaria pentru oameni mari cu sute de cai putere pentru a merge pe propriile picioare prin te miri ce fundatura de tara ca sa-l pupe mosi si babe. Si a fost nevoit sa umble cu talpa seara de seara prin toate studiourile de televiziune ca sa fie pupat balos de toti ciutacii si gazii extaziati. Nici nu-i de mirare ca i s-a tras la genunchi de la atatea pupaturi in interesul imaginii partidului, pai e frumos sa-l trateze asa acum colegii?

Si apoi, el, fiul unei femei cinstite, s-a lasat facut hoteste doctor numai ca sa aiba partidul o tanara speranta, plina de diplome, in frunte. Ce rusine a trebuit sa indure, tot in interesul partidului, pentru ca acum colegii sa-l puna sa copieze ce are de facut ca prim-ministru.

Trista poza a prezentului si nimeni nu-i este alaturi, acum, la apus. In afara de doua carje si un baston de rezerva nu-l mai sustine nimeni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: