„Sa ne pregatim pentru campul de lupta urmator”. Vicepresedintele SUA anunta crearea unei „Forte spatiale”

externe

Vicepresedintele american Mike Pence a anuntat joi crearea unei ‘Forte spatiale’ , dorita de presedintele Donald Trump, care vrea sa se asigure ca Statele Unite ‘domina spatiul’, informeaza AFP, citata de Agerpres.

‘A sosit timpul sa scriem urmatorul capitol din istoria fortelor noastre armate, sa ne pregatim pentru campul de lupta urmator, unde cei mai buni si mai curajosi americani vor fi chemati sa previna si sa invinga un nou val de amenintari impotriva poporului nostru si a natiunii noastre’, a declarat Pence intr-un discurs rostit in fata unor militari la Pentagon.

‘A venit timpul pentru a infiinta Forta spatiala a Statelor Unite’, a adaugat el.

Vicepresedintele american a afirmat ca pregatiri sunt acum in curs de desfasurare pentru a face aceasta forta spatiala cea de-a sasea ramura a fortelor armate, alaturi de trupele terestre (US Army), armata aerului (US Air Force), marina (US Navy), Corpul puscasilor marini si Garzii de coasta, asa cum a ordonat in luna mai presedintele Donald Trump.

Dar crearea unei noi ramuri militare mai trebuie aprobata de catre Congres, in acest sens vicepresedintele Mike Pence a spus ca procesul de creare a acestei noi forte se va derula pe etape, cu obiectivul ca aceasta sa fie infiintata la orizontul anului 2020.

In acest scop, el a cerut Congresului sa aprobe un buget suplimentar de 8 miliarde de dolari pe urmatorii cinci ani.

Presedintele american a ordonat in luna mai crearea unei forte spatiale ca a sasea ramura a fortelor armatei SUA.

‘Pentru a apara America, o simpla prezenta in spatiu nu este suficienta, trebuie sa dominam spatiul’, a subliniat Donald Trump.

Spatiul se afla in prezent in responsabilitatea Fortelor aeriene ale SUA, noteaza AFP.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: