politica

„Sa nu ne mai lasam mintiti, manipulati!”. Klaus Iohannis, un nou mesaj in care loveste la temelia Regimului Dragnea

Presedintele Klaus Iohannis subliniaza ca gestul lui Liviu Cornel Babes, care, in urma cu 30 de ani, si-a dat foc pe partia ”Bradul” din Brasov, reprezinta una dintre paginile ”pline de eroism si de dramatism” din istoria recenta a tarii si ii indeamna pe romani sa nu mai lase niciodata un regim abuziv sa le calce in picioare drepturile si legea.

Iohannis a transmis sambata un mesaj cu prilejul comemorarii a 30 de ani de la jertfa eroului-martir Liviu Cornel Babes.

„In urma cu exact 30 de ani, Liviu Cornel Babes si-a dat foc pe partia ‘Bradul’ din Brasov in semn de protest fata de abuzurile si faradelegile regimului comunist. Gestul sau temerar reprezinta una dintre paginile pline de eroism si, in acelasi timp, de dramatism din istoria noastra recenta. Spre disperarea regimului comunist, prin jertfa sa, despre care s-a aflat rapid in presa internationala, Liviu Babes a spus lumii intregi ca poporul roman era asuprit, iar Romania traia, acum trei decenii, una dintre cele mai negre perioade din istoria sa.

Liviu Babes a renuntat la viata sa pentru un adevar. El si-a continuat insa existenta in memoria noastra devenind astfel un invingator. Exista multe feluri de a ne aminti de jertfa sa. Unul dintre acestea este sa inlocuim cuvintele cu fapte. Sa nu ne mai lasam mintiti, manipulati! Sa nu mai lasam niciodata un regim abuziv sa calce in picioare legea si drepturile noastre! Sa nu mai traim niciodata in minciuna si frica!”, se arata in mesajul presedintelui.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cod galben de ploi si grindina in mai multe zone din tara. Ciclonul care a facut ravagii in vestul Europei ameninta si Romania

Ciclonul care a lovit Europa se apropie de Romania, dar vestea buna este ca acesta…

38 de minute ago

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

2 ore ago

Doua rachete rusesti au lovit, astazi la pranz, un centru de recreere de langa Harkov. Cel putin cinci civili morti si 16 raniti

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 16 ranite, duminica, intr-o zona de recreere…

O oră ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

2 ore ago