Scandalul Dragnea-Ponta-SRI: „Sa stie fiecare roman in ce mizerie traiesc pesedistii, indiferent ca lider a fost Ponta, ca lider este Dragnea”. PSD a construit „statul paralel”, arata Opozitia

politica

Partidul National Liberal n-a intrebat niciodata vreun sef al Serviciului Roman de Informatii daca poate sa puna un ministru in vreun Guvern, a afirmat miercuri presedintele PNL, Ludovic Orban.

„In ceea ce ma priveste pe mine si pe colegii mei din PNL, noi n-am intrebat niciodata vreun sef SRI daca putem sau nu putem sa punem vreun ministru in vreun Guvern. Nici Crin Antonescu, nici alti lideri ai PNL. Pe mine nu m-a nasit niciodata directorul SRI, asa cum l-a nasit pe Ponta. Eu nu am jucat niciodata tenis, nu am participat la niciun taiat de porc (…), asa cum a participat Dragnea. De asemenea, nu stiu ce inseamna K2 si alte indicative de genul asta, pentru ca nu am fost niciodata, n-am fost invitat la niciun chef de Craciun, de Anul Nou de vreun serviciu de informatii si lucrul asta il facea Ghita, lucrul asta il faceau pesedistii, care astazi se dau de ceasul mortii ca ar exista un stat paralel”, a declarat Orban, la sediul PNL, citat de Agerpres.

El a fost intrebat cum comenteaza afirmatiile presedintelui PSD, Liviu Dragnea, privind implicarea SRI in formarea Guvernului Ponta I si daca, la momentul respectiv, a avut vreo suspiciune in acest sens.

„Eram simplu membru al PNL. (…) Am fost cel mai mare oponent al aliantei dintre PNL si PSD, am votat impotriva constituirii acestei aliante, n-am avut nicio functie guvernamentala in guvernele USL. (…) Astazi, vedem cine este PSD. Cand ii vedem cum se toarna reciproc Dragnea pe Ponta, Ponta pe Gabi Oprea, Ghita pe Dragnea, vedem foarte clar ce soi de oameni au condus si conduc PSD”, a sustinut liderul PNL.

Potrivit acestuia, daca exista un „stat paralel”, el este construit de PSD.

„Daca exista un stat paralel, (…) este statul construit de PSD, care (…) incearca sa transforme fiecare institutie publica intr-un bastion al partidului de guvernamant, care incearca sa denatureze functiile esentiale pe care le au institutiile publice si care incearca sa foloseasca puterea ministerelor, a agentiilor si a altor institutii de stat sau institutii publice in mijloace de opresiune impotriva oamenilor corecti, impotriva oamenilor cinstiti, impotriva oamenilor care au curajul sa-i critice”, a aratat Orban.

Presedintele PNL a precizat ca se bucura ca iese la iveala „aceasta mizerie”.

„Ma bucur ca iese la iveala aceasta mizerie, ca sa stie fiecare roman in ce mizerie traiesc pesedistii si in ce mizerie au trait in ultima vreme pesedistii, indiferent ca lider a fost Ponta, ca lider este Dragnea. De altfel, Ponta era foarte bun prieten cu Dragnea in perioada in care Dragnea era secretar general. Impreuna au semnat pactul de coabitare cu Traian Basescu, fara sa ne spuna nimic noua, liberalilor, impreuna au pus la cale numirea diferitilor sefi de institutii publice, de asemenea fara sa ne consulte pe noi si consultandu-i, vad, pe Elena Udrea, pe Basescu si pe cei pe care noi ii consideram adversarii nostri politici”, a spus Orban.

El a adaugat ca PNL si membrii sai „sunt singurii care au inteles ca democratia inseamna ca singurul stapan al omului politic este cetateanul”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: