„Sa tipe toti, si ambasadele sa tipe”. Comisia Juridica decide daca permite DNA sa o ancheteze pe Plumb, care este ordinul lui Dragnea

politica

Comisia juridica a Camerei Deputatilor va analiza miercuri, incepand cu ora 14,00, solicitarea DNA privind urmarirea penala fata de deputatul PSD Rovana Plumb, fost ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice, potrivit ordinii de zi afisate pe site-ul forului legislativ.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice la data faptei, in legatura cu savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, in dosarul care o vizeaza si pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegala a unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel in administrarea Consiliului Judetean Teleorman.

Presedintele Camerei Deputatilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a anuntat, deja, ca va vota impotriva cererii DNA de ridicare a imunitatii ministrului Fondurilor europene, Rovana Plumb, el aratand ca isi va exercita acest drept chiar daca „tipa toti” si „tipa si ambasadele”.

Intrebat, la Antena 3, cum va vota Parlamentul in cazul cererii de ridicare a imunitatii ministrului Fondurilor europene, Rovana Plumb, Dragnea a raspuns: „Eu le-am spus colegilor mei de mai multe ori ca in situatii de genul acesta trebuie sa voteze asa cum le dicteaza constiinta, cum o simt ei, sa reziste la orice presiune si sa voteze asa cum se simt ei”.

Dragnea a spus ca el va vota, insa, impotriva.

„Eu voi vota impotriva pentru ca dupa parerea mea este o fictiune si este un atac serios la Guvern. Sunt doi ministri importanti pentru aceasta tara. Sigur ca nu-i intereseaza pe cei care au inceput aceasta actiune. Peste o saptamana ce face? Mai ia doi, nu? Dupa aia inca doi si inca doi si ne trezim ca DNA face Guvernul. Eu voi vota impotriva, o spun de acum, sa tipe toti, si ambasadele sa tipe. Am dreptul asta constitutional sa votez asa cum cred eu si il voi exercita”, a adaugat Dragnea.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: