„Sa va fie rusine, ipocritilor!”. Anularea pensiilor speciale ale parlamentarilor, eliminata de PSD de pe ordinea de zi a Parlamentului

politica

Deputatul USR Cristian Seidler anunta ca propunerea USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari a fost eliminata de pe ordinea de zi a sedintei Parlamentului. Propunerea de eliminarea venit din partea lui Marcel Ciolacu.

„Cu voturile membrilor Biroului Permanent Reunit al Parlamentului Romaniei, cu exceptia celor de la USR, s-a votat eliminarea proiectului de lege de abrogare a pensiilor speciale ale parlamentarilor de pe Ordinea de zi a sedintei de la plen reunit de astazi care va incepe la ora 13:00. Propunerea a venit de la Marcel Ciolacu si a fost votata inclusiv de cei de la PNL, Pro Romania, UDMR, Minoritati. Uniti pentru privilegii! Sa va fie rusine ipocritilor! Stiu ca nu va este, de fapt.

(…) Da, ar fi constitutionala abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor daca ar fi votata in plenul reunit (Camera Deputatilor si Senat impreuna), asa cum a indicat si Curtea Constitutionala.

Ieri s-a votat impozitarea cu doar 10% a acestor pensii speciale, pentru ca majoritatea celor aflate in plata sunt cuprinse intre 2000 si 7000 de lei pe luna. USR propunere eliminarea lor integrala pentru ca nu au nicio justificare”, anunta Cristian Seidler.

PSD anuntase miercuri ca sustine acest proiect de lege.

„Pentru ca in aceasta lege (cea privind impozitarea pensiilor speciale – n.r.) se face referire inclusiv la categoria parlamentari, pentru a nu exista niciun fel de dubiu de neconstitutionalitate, va propun ca maine, in plenul reunit, sa introducem acest proiect la plenul reunit strict pentru articolul care face referire la parlamentari. Asa cum stiti, pentru parlamentari e nevoie de un plen comun care sa modifice Statutul parlamentarilor. Presedintele Comisiei de statut este aici, maine dimineata va face sedinta, iar pentru acest articol plenul reunit sa dea din nou un vot. In acest fel avem o lege constitutionala prin care eliminam toate pensiile speciale din Romania”, a spus miercuri liderul deputatilor PSD, Alfred Simonis, in plenul Camerei Deputatilor.

Comentarii: