politica

Sa vina Andrusca inapoi! Ciolacu, reactie privind noile masuri ale Guvernului: „Acesti incompetenti ne-au aruncat in groapa”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reactionat populist in urma anunturilor facute de Florin Citu si Ludovic Orban in legatura cu masurile guvernamentale menita sa pastreze bugetul la un deficit de 7%.

„In campania electorala, au promis lapte si miere. V-au mintit! Astazi, au dat drumul austeritatii! Taieri peste tot. Cu barda. De la pensionari, de la copii, de la bugetari, de la Horeca, pana si de la transportul elevilor chiar in prima zi cu #scolideschise!

Practic, astazi au ingropat toate sperantele unui popor intreg de a avea un trai decent, civilizat. Sperantele intregului mediu de afaceri la o revenire spre normalitate a economiei! Si este doar inceputul unui tunel lung si negru al #austeritatii.

Minim 5 ani va lua Romaniei pentru a iesi din groapa in care ne-au aruncat acesti incompetenti. Nimic pentru popor, totul pentru clientela lor, pentru pilele lor, pentru rudele lor. Pentru toti cei pe care i-au plantat in functii platite gras. Pentru ei au bani! In rest, o mare de incompetenta si nicio solutie pentru redresarea economiei, pentru lupta impotriva pandemiei sau pentru protejarea nivelului de trai”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat luni ca punctul de pensie va creste de la 1 ianuarie 2022.

Pensiile vor fi indexate cu o formula care va lua in calcul inflatia, plus 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie pe anul precedent.

„Exista o decizie in privinta pensiilor. Pensiile vor creste de la data de 1 ianuarie 2022. La baza cresterii punctului de pensie sta formula care a existat in Legea 263, si anume: compensarea proportiei de suta la suta a pierderii puterii de cumparare ca urmare a inflatiei si, de asemenea, cresterea puterii de cumparare prin cresterea punctului de pensie cu 50 la suta din cresterea salariului mediu brut pe economie”, a spus Orban dupa sedinta coalitiei de guvernare.

Orban a mentionat ca s-au discutat liniile mari ale constructiei bugetare pentru acest an si anumite masuri pentru restrangerea cheltuielilor, precizand ca voucherele de vacanta nu vor mai fi emise in 2021.

„Nu se emit noi vouchere”, a spus Orban. In schimb, bugetarii vor putea folosi voucherele de vacanta necheltuite in 2019 si 2020, altele noi umand a fi date anul viitor.

Potrivit acestuia, in privinta gratuitatilor pentru studenti, a sporurilor si indemnizatiei de hrana pentru bugetari nu s-a luat o decizie.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Raisi, in Azerbaidjan, implicat intr-un incident. Aceasta ar fi efectuat o aterizare fortata

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Ebrahim Raisi, in timpul vizitei acestuia in Azerbaidjan…

25 de minute ago

Israelul a lovit o tabara de refugiati din centrul Fasiei Gaza. Cel putin 31 de morti

Lovituri aeriene israeliene au provocat, duminica dimineata, moartea a cel putin 31 de persoane in…

57 de minute ago

Cod galben de ploi si grindina in mai multe zone din tara. Ciclonul care a facut ravagii in vestul Europei ameninta si Romania

Ciclonul care a lovit Europa se apropie de Romania, dar vestea buna este ca acesta…

2 ore ago

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

3 ore ago

Doua rachete rusesti au lovit, astazi la pranz, un centru de recreere de langa Harkov. Cel putin cinci civili morti si 16 raniti

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 16 ranite, duminica, intr-o zona de recreere…

2 ore ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

3 ore ago