Sabina Iosub, pusa la punct de Dan Alexe chiar in Comisia LIBE: „A venit langa mine una de la Antena 3”

news

Dan Alexe, corespondent al postului Europa Libera la Bruxelles, relateaza pe Facebook un incident cu Sabina Iosub, corespondent al postului Antena 3, care s-a petrecut in timpul audierii Laurei Codruta Kovesi in Comisia LIBE a Parlamentului European.

„A venit langa mine una de la Antena 3… Azi, intrat eu in Parlamentul European, ca sa urmaresc audierile candidatilor pentru postul de Procuror UE, m-am asezat pe un loc liber rezervat presei, cu dezinvoltura omului care stie ca scaunele alea din Parlamentul European nu sunt numerotate si nu se tin din timp. M-am asezat asadar pe primul scaun gol, cu alte scaune goale in dreapta mea, impingand o gentuta abandonata intre doua microfoane.

A inceput nefericitul candidat german, Andres Ritter (avea sa obtina doar un vot din 24, fata de 12 pentru Kovesi)… Vorbea omul in germana, intrebarile veneau in toate limbile, eu imi tineam fluxul in direct pe live blog.

Dupa vreo juma de ora apare o creatura tunsa scurt care s-a rastit la mine in engleza aproximativa ca i-am luat locul. I-am raspuns, in romana pe care o merita, ca locul e al celui care sta pe el. A plecat nemultumita, bombanind ca m-am facut ca nu vad gentuta care ii marca teritoriul, chit ca ea nu avea de gand sa foloseasca acel teritoriu.

A revenit dupa vreo ora, cat vorbea candidatul francez, si a inceput sa se planga iar, peste capul meu, tare, cu alti doi, ca i-am luat locul. Dupa care iar a plecat.

Apoi, cand a intrat Kovesi, au revenit toti, vreo patru sau cinci, grabindu-se sa filmeze. — ‘Ce-a zis, ba, care era punctul doi?’ etc.

‘Sunt echipa de la Antene’, mi-a suflat cineva.

Creatura cu par scurt si-a pus un pic casca pentru traduceri, pentru ca se vorbea intr-o limba straina. Apoi iar au plecat, toti, suparati pe mine ca ocupasem un loc pe care nu planuiau sa stea. Banuiesc ca au filmat-o pe Codruta parasind Parlamentul European.

Cam asta a fost prestatia echipei de la Antene azi in Parlamentul European. Puteau, desigur, sa stea la Bucuresti, ca audierile s-au transmis in direct, oricum”, a relatat Alexe pe Facebook.

Corespondentul postului Antena 3 la Bruxelles este Sabina Iosub.

Mai mult despre: ,

Comentarii: