Sabotaj criminal al PSD in Senat. A eliminat garantia Statutului din OUG privind amanarea platii ratelor

politica

Comisiile economice din Senat, dominate de PSD, au eliminat garantia Statului din proiectul de lege care aproba Ordonanta privind amanarea platii ratelor la credite (O.G. 37/2020), informeaza hotnews.ro. PSD incearca sa saboteze astfel ordonanta pentru a-si promova legea proprie, adoptata saptamana trecuta in Parlament. Legea a fosta atacata de PNL la CCR.

Potrivit unui document obtinut de jurnalistii  de la HotNews.ro, articolul care garanta practic ca cei care isi suspenda ratele nu vor ramane fara locuinta, a fost abrogat in Comisiile economica si cea de buget-finante.

Oficialii Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, institutia prin care Statul ar fi urmat sa garanteze ca debitorii nu-si vor pierde casele luate pe credit s-au aratat devastati de decizia Comisiilor senatoriale.

”Cum sa elimini singura certitudine a unui om ca nu-si va pierde locuinta daca isi suspenda rata timp de 9 luni? Pana acum avem 27 de banci care ne-au notificat faptul ca vor intra in acest program. Asistam la un paralelism legislativ. Aceasta Ordonanta este singurul program care are avizul Bancii Nationale. Si, odata ce am dat drumul acestui program- repet, care are avizul BNR- oamenii pot cere amanarea platii ratelor”, a declarat un membru al boardului FNGCIMM.

Si in sistemul bancar este confuzie totala.

”Dintr-o initiativa pe care am discutat-o cu toti cei interesati si am cazut de acord, acum vedem cum lucrurile se schimba radical. Initial au spus ca Statul va garanta, dar ceea ce vedem acum este intentia de a lasa creditorii in off-side. Zilele acestea am primit si solicitarea FNGCIMM de a veni si semna contractele cu ei. E mai degraba un „concurs de frumusete” electoral, in care PSD va veni si va propune pomeni pentru tot poporul. Iar clientul care vrea sa-si suspende ratele, ce sa faca acum: sa depuna cererea sau sa astepte o viitoare decizie a Curtii Constitutionale (daca va fi sesizata)? Si daca decizia CCR se lasa asteptata iar timpul in care poti depune cererea expira?”, se intreaba retoric un bancher.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: