Categories: news

Sacrificiul unui medic rezident: obligat sa aiba 3 joburi ca sa poata trai

Mult-trambitata majorare a salariilor medicilor scoate la iveala povesti cutremuratoare. Ziare.com prezinta povestea unui medic din Brasov care e nevoit sa aiba trei locuri de munca pentru a putea supravietui.

Felix Georgescu este medic pediatru rezident in anul 5 la Spitalul Clinic de Copii Brasov. Din octombrie, la salariul de 1.340 de lei urmeaza sa i se adauge inca 335 de lei, in urma majorarii cu 25% stabilita de Guvern.

„Dintotdeauna am vrut sa fiu doctor. Mereu am vrut sa ajut oamenii. Am ales pediatria pentru ca in preajma copiilor ma simt cel mai bine. In plus, ei sunt intotdeauna sinceri”, a declarat Georgescu pentru Ziare.com.

Nu i-a fost insa usor sa ajunga aici. „Cum poti sa te descurci cu 900 de lei in anul 1? Atat am avut. Si sotia medic rezident, abia ne ajungea sa ne platim chiria si sa ne luam o carte si ceva de imbracat. Vesnicele pachete cu mancare primite de la parinti au continuat sa vina si dupa ce au trecut cei 6 ani de facultate. Dupa ce s-a nascut fetita noastra, am fost nevoiti sa ne cautam locuri de munca suplimentare. Sotia, medic chirurg, a devenit reprezentant Avon, apoi manager. Am impartit impreuna sute de brosuri pe strada si am recrutat oameni in echipa”, a mai povestit Felix Georgescu.

Medicul spune ca nu isi permite sa-si poate cumpara carti sau echipament si nici sa mearga la specializari. „Eu dintotdeauna am avut cel putin 3 joburi. Banii nu ne ajungeau, simteam si noi nevoia sa ne cumparam o masina mai mare, sa mergem intr-un concediu, sa ne luam haine mai frumoase, sa cumparam lucruri pentru fetita noastra. Sincer va spun, mergeam pe strada si de multe ori imi era jena de felul in care eram imbracat. Nu ne-am permis niciodata sa mergem la un congres in strainatate. Dar am fost la congres in tara. Strangeam bani cu trei luni inainte ca sa ne putem plati taxa de participare si cazarea. Cartile majoritatea le tragem la xerox, e mai ieftin. Iar cele straine le furam de pe net, in format electronic”, a declarat Felix Georgescu.

Foto: facebook.com

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Gabriela Jianu

Share
Published by
Gabriela Jianu

Recent Posts

Aurora boreala va putea fi vazuta pana duminica si in Romania. Care este cauza acestui fenomen

Cerul noptii a fost luminat vineri noapte de aurora boreala in locuri in care aurorele…

4 ore ago

Romania va avea 915 sectii de votare, in strainatate, pentru europarlamentare. In 2020 au fost 748 de sectii

 „Ministrul afacerilor externe Luminita Odobescu a emis, in acest sens, ordinul ministrului afacerilor externe nr.…

5 ore ago

Fermierii, manifestatii masive in Polonia. Si agricultorii romani pregatesc „proteste ample”

Mii de fermieri polonezi au manifestat ieri impotriva reglementarilor in materie de mediu ale UE,…

5 ore ago

Parlamentul din Kuweit a fost dizolvat din cauza „coruptiei extinse”. Conducatorul statului: „Am luat aceasta decizie dificila pentru a salva tara”

Incertitudine politica in Kuweit dupa ce conducatorul statului a suspendat parlamentul national, acuzand faptul ca…

O oră ago

Seful campaniei PNL: „PSD a coborat in Moldova sub 30%, sa-i dea Dumnezeu sanatate domnului Ciolacu”

Coordonatorul PNL pentru alegerile locale, deputatul Florin Roman, a declarat sambata, la prezentarea candidatilor din…

O oră ago

Emmanuel Macron isi nuanteaza pozitia: „Sper din toata inima ca nu va trebui sa mergem la razboi. Dar da, daca vrem pace, trebuie sa o protejam”

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat, sambata, ca spera ca Franta nu va trebui sa…

2 ore ago