Salariile bugetarilor CRESC cu 70%. Vezi care va fi salariul mediu al unui profesor

money

Lefurile bugetarilor vor fi majorate cu procente cuprinse intre 20 si 70 la suta, in urmatorii doi-trei ani. Procentele mari vor fi acordate celor cu salarii mici.

Noua lege a salarizarii vine cu modificari importante pentru bugetari. In sistemul bugetar, vor fi majorari salariale de pana la 70 % in doi-trei ani, potrivit Romania TV. Aplicarea va incepe la inceputul acestui an, urmand ca restul majorarilor sa fie aplicate in 2016 si 2017. Sectoarele care vor beneficia in primul rand de aceste cresteri salariale vor fi cele care in acest moment au cele mai mici lefuri din sistemul bugetar, spre exemplu administratia locala de invatamant si sanatate.

Daca in invatamant se va aplica o majorarede 70% se va ajunge la un castig mediu net de circa 2.200- 2.300 de lei, peste trei ani, in conditiile in care salariul este de 1.400 de lei. In schimb, sectoarele care au deja salarii mai mari vor avea majorari de pana la 20 %, tot in timp de trei ani.

Aceasta noua lege de salarizarese va aplica insa de la 1 august pentru inaltii demnitari din statul roman, care vor primi salarii mai mari de trei ori.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: