Salariul lui Cristache la TVR: 8.000 euro/lunar in mana. El sustine ca „lupta pentru principii”

news

Ionut Cristache, realizatorul emisiunii Romania 9 de la TVR, are un salariu de peste 8.000 de euro in mana conform contractului semnat cu TVR. Contractul a fost dat publicitatii de Libertatea iar Cristache a refuzat sa comenteze.

Cristache primeste 44.700 de lei brut lunar. La un calcul simplu, suma bruta pe care Cristache o incaseaza anual este de 536.400 de lei, undeva la 110.000 de euro. Fiind vorba de un contract pe drepturi de autor, netul nu este foarte diferit, usor peste 41.000 de lei pe luna.

In acelasi contract sunt prezente clauze care stabilesc penalizari, dar si bonusuri in functie de rating: pentru asigurarea unui rating mediu lunar al emisiunii sub cota de 35%, agreata, peste media statiei, remuneratia se va diminua cu 10% din venitul brut; pentru asigurarea unui rating mediu lunar al emisiunii mai mare cu 45% peste media statiei, remuneratia se va majora cu 10% din suma initiala; pentru asigurarea unui rating mediu lunar al emisiunii mai mare cu peste 50% peste media statiei, remuneratia se va majora cu 20%.

Emisiunea „Romania9” a inregistrat o audienta generala de 151.000 de telespectatori pe minut, ceea ce inseamna un rating de 0,9%.

Emisiunea luio Cristache a fost sub Romania TV (513.000) si Antena 3 (403.002); iar pe acelasi interval, marile televiziuni generaliste erau la mare distanta: aproape 1,6 milioane la Pro TV si la Kanal D si peste 1,3 milioane la Antena 1.

Salariul lui Cristache este mult mai mare decat al lui Radu Tudor de la Antena 3, care are o audienta mult mai mare la emisiunile sale.

Citeste si: Ce salariu are Radu Tudor la Antena 3. Castiga de trei ori mai multi bani decat sotia sa, care este director general in Ministerul de Externe

Citeste si: Cristache: „Nu mor sa raman in TVR, lupt pentru principii”. Salariul de 6.000 euro ii va fi afectat de scaderea audientei

Ionut Cristache sustine ca motivul pentru care a dat in judecata TVR pentru a-i fi mutata inapoi emisiunea in prime-time este „lupta pentru principii”. Veniturile lui Cristache si viitorul emisiunii sale depind insa de indeplinirea targeturilor de audienta, iar emisiunea sa va inregistra cel mai probabil o scadere consistenta de audienta dupa ce a fost mutata la ora 17.00.

„‘S-a trezit si Cristache sa dea in judecata TVR! Ia uitati si la asta, vrea sa ca grila TVR sa fie facuta de instanta…ahaha, ce tantalau!’. S-au adunat cateva atacuri in registrul acesta si cred ca e nevoie de explicatii. Nici pomeneala. Nu m-am nascut in prime-time, nu mor sa raman in TVR, nu ma definesc luptele de orgolii, dar nici nu pot sa asist catatonic la niste actiuni pe care eu le consider abuzive cum, probabil, le voi dovedi.

Actiunea mea de mutare inapoi la 21.00, a fost una simpla. Nu a fost pentru tronson, a fost pentru un principiu. Nu poti sa ai un contract cu clauze de audienta pentru un anumit tronson si cineva sa pretinda de la tine sa-ti indeplinesti aceleasi tinte pe un troson total opus, peste noapte. Asta a fost tot, in asta s-a rezumat actiunea mea impotriva TV din instanta.

Imi dau seama ca prin haosul generat de actuala clasa politica, imaginea institutiei are si mai mult de suferit si mi-as fi dorit ca acest episod care ma priveste sa nu existe, dar, din nefericire, asa au inteles unii si altii sa abordeze ‘problema Cristache’.

P.S Sper ca ne mai este permis, in aceasta tara sa ne aparam!”, a sustinut Cristache pe Facebook.

Citeste si: Salariu urias la TVR pentru slugarnicul Cristache. Castiga mult mai mult decat presedintele Romaniei

Celebrul reporter TVR Adelin Petrisor a ironizat actiunea in instanta a lui Ionut Cristache prin care spera sa imi mute inapoi emisiunea, „Romania 9”, in prime-time. „Urmatorul pas logic ar fi ca un reporter nemultumit de locul pe care stirea sa il are in Telejurnal sa se adreseze si el magistratilor”, scrie Petrisor ironic.

„TVR este un fel de ‘calaretul fara cap’, dupa ce CCR a constatat ca numirea interimarului este ilegala. Politicienii s-au intrecut pe ei insisi si au reusit sa duca televiziunea publica undeva unde chiar nu mai fusese pana acum. Nici fostul PDG nu poate face nimic, din moment ce a fost schimbat de Parlament. In fine, vom vedea. Televiziunea Nationala a dovedit ca e in deriva cu toti sefii la carma, deci cat de rau poate fi fara?

In alta ordine de idei, inteleg ca un colaborator a cerut in instanta ca emisiunea sa-i fie mutata la ora pe care o avusese initial, ora care fusese schimbata de Comitetul Director. Urmatorul pas logic ar fi ca un reporter nemultumit de locul pe care stirea sa il are in Telejurnal sa se adreseze si el magistratilor. Daca grila se poate aranja prin Ordonanta presedintiala, de ce nu s-ar face la fel si sumarul? Multe scandaluri, intrigi, coterii, mult circ si prea putina performanta. Si ne mai miram ca lumea ne vrea inchisi…#multalumenecajita”, a scris Petrisor pe Facebook.

Judecatoria Sectorului 1 a respins solicitarea lui Ionut Cristache ca TVR sa fie obligata sa ii programeze emisiunea inapoi la ora 21.00, in prime-time. Cristache a anuntat apoi ca va face apel. Emisiunea lui Cristache este difuzata, incepand de luni, de la ora 17.00.

„Respinge cererea de emitere a ordonantei presedintiale, ca neintemeiata. Ia act ca parata nu solicita cheltuieli de judecata. Cu drept de apel in termen de 5 zile de la pronuntare. Cererea de apel se va depune la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti. Pronuntata prin punerea solutiei la dispozitia partlilor prin intermediul grefei instantei astazi, 23.06.2021, ora 14.00”, este decizia instantei.

Doina Gradea a fost la proces, ca martor la procesul lui Cristache, insa judecatorii au trimis-o inapoi acasa.

Ionut Cristache a fost reprezentat in procesul pe care l-a intentat TVR de un apropiat al lui Dan Voiculescu, avocatul Mihai Mustaciosu, au anuntat surse judiciare pentru aktual24.ro.

Cristache a dat in judecata conducerea TVR dupa ce emisiunea sa, Romania 9, a fost mutata la ora 17.00. El este reprezentat in proces de avocatul Mihai Mustaciosu. Mustaciosu a fost seful departamentului juridic al Partidului Conservator partid controlat de Dan Voiculescu. In 2013, Mustaciosu se declara ingrijorat de numarul mare de denunturi la DNA, conform unui articol publicat atunci de hotnews.ro. „Denunturile privind cazurile de coruptie s-au inmultit in ultimul timp. Este important ca cercetarea lor sa se faca corect si cu discernamant. Altfel, ne vom trezi cu un dezechilibru major in Justitie, ceea ce va provoca sincope previzibile la nivelul societatii si al statului. Judecatorii sunt raspunzatori in fata legii ca orice alt cetatean, insa e important sa fim siguri ca nu exista un plan deliberat pentru vulnerabilizarea lor”, acuza Mustaciosu.

De asemenea, Mustaciosu l-a reprezentat in procese si pe Victor Ciutacu, o alta fosta vedeta a postului Antena 3. Cu ajutorul lui Mustaciosu, Ciutacu a castigat in 2011 procesul de calomnie intentat Sorinei Matei.

Cristache, provenit de la Antena 3, a fost acuzat deseori de alti jurnalisti si analisti ca a promovat interesele lui Voiculescu in emisiunile sale de la TVR. Cristache are o agenda anti-DNA, invitand in emisiunile sale numerosi condamnati cu gulere albe.

Citeste si: Noua „Romania 9” de la TVR. Cristache ataca jurnalisti de la G4 Media si chiar din TVR: „Propagandisti, vor sa anuleze cultura rusa”

Realizatorul emisiunii „Romania 9” de la TVR, Ionut Cristache, a tinut sa anunte acum doua saptamani ca Ion Cristoiu va continua sa vina in emisiunea sa chiar daca aceasta a fost scoasa din prime-time. Cristoiu a atacat si el dur decizia conducerii TVR, afirmand ca noua sefa de la TVR, Ramona Saseanu, este „o amarata de la Craiova, pupila lui Ludovic Orban”.

„Numai ce am inchis cu domnul Cristoiu! A zis ca vine si la 3 dimineata!”, a anuntat Cristache pe Facebook.

Cristoiu a tinut sa comenteze si el faptul ca emisiunea lui Cristache a fost mutata.

„Ionut Cristache a fost sunat… nu de directoarea interimara. Cum ii zice, Susanu, Susica, Suzana, nu stiu, una… Una de pe la Craiova, o amarata. Pupila lui Tilisca, a lui Ludovic Orban. Doina Gradea era doamna, ea m-a chemat sa imi spuna ca imi reduce banii, de la 600 mi-a dat 400. (…) L-a mutat la ora 5, era a treia emsiunea foarte buna si curajoasa, dupa Gadea si Ciutacu. O sa puna in prime time pe una, o prompterista, care face cafele”, a spus Cristoiu apoi pe blog.

Cristoiu a sustinut ca din cauza prezentei sale in emisiunea lui Cristache s-a decis ca emisiunea sa fie mutata la ora 17.00.

„Bai, dar prosti mai sunt, Ludovic Orban asta nu e bun nici de om de serviciu la PNL. Oameni marunti, dupa ce paduchii astia cad, ca sunt nimeni, sa vexi atunci ca nu mai scapi de ‘sarumana’ lui. A pus-o pe fata asta, cum e el, e si ea. A spus sa faca ceva sa nu-l mai injure Cristoiu pe sorul ravasitoarei (Carmen Dan – n.red.)”, a mai spus Cristoiu.

Comentarii: