Salonul aeronautic de la Paris: Boeing va creste rata de productie a 737 inainte de sfarsitul anului

externe

Managerii din domeniul aviatiei vin la Paris in aceasta saptamana pentru primul salon aviatic organizat in oras in ultimii patru ani. Se asteapta ca cel mai mare conclav al industriei sa produca o multime de comenzi de avioane de linie pentru Boeing Co. si Airbus SE. Printre companiile aeriene care doresc sa achizitioneze mai multe aeronave se numara IndiGo din India, Grupo Viva din Mexic si transportatorul saudit Flyna, scrie Bloomberg.

Industria se straduieste sa gestioneze cresterea activitatii dupa ce calatorii s-au intors in forta la transportul aerian dupa pandemia Covid-19. Printre principalele provocari se numara problemele pe lantul de aprovizionare a industriei de aeronave, care au incetinit productia.

Boeing Co. intentioneaza sa atinga o rata lunara de constructie de 42 de aeronave pe cel mai bine vandut model 737 Max inainte de sfarsitul anului, a declarat Stan Deal, seful operatiunilor comerciale ale producatorului la Salonul aeronautic de la Paris.

Boeing se pregateste sa accelereze productia avioanelor sale 737, care sunt o sursa de venit, la 38 de unitati pe luna „cat mai curand”, a declarat seful comercial al constructorului de avioane, Stan Deal.

Airbus se afla in discutii pentru a obtine un contract mare pentru un avion cu fuzelaj ingust de la Grupo Viva Aerobus din Mexic, a relatat duminica Bloomberg News, citand persoane familiarizate cu acest subiect. Negocierile s-ar putea incheia la salonul din aceasta saptamana, au spus acestia, oferind transportatorului in crestere rapida mijloacele de a-si extinde amprenta in America Latina.

Separat, IndiGo este pregatita pentru o comanda istorica, in timp ce isi extinde flota pentru a raspunde cererii in crestere in India. Bloomberg News a relatat ca firma ar putea comanda 500 de aeronave.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: