Salvamontistii au salvat 51 de persoane, in doar 24 de ore. Numar record de apeluri pentru ajutor

news

Salvamont Romania a transmis, duminica dimineata, prin pagina oficiala facebook, ca in ultimele 24 de ore au fost salvate 51 de persoane, iar dintre acestea 19 au fost predate Serviciului de Ambulanta sau SMURD pentru transport la spital. Cu o zi in urma, in acelasi interval de 24 de ore, opt persoane ajunsesera la spital.

Astfel, in ultimele 24 de ore a crescut si numarul apelurilor la Dispeceratul National Salvamont prin care se solicita interventia de urgenta a salvamontistilor – s-au primit 58 de apeluri, fata de 32 in ziua precedenta.

Acestea au fost: cate 6 apeluri pentru Salvamont Municipiul Brasov, Salvamont Prahova, Salvamont Caras Severin – Muntele Mic si Salvamont Alba;  cate 4 apeluri pentru Salvamont Sinaia si Salvamont Lupeni; cate 3 apeluri pentru Salvamont Voineasa, Salvamont Gorj si Salvamont Harghita; cate 2 apeluri pentru Salvamont Predeal, Salvamont Mures si Salvamont Arges; cate un apel pentru Salvamont Brezoi, Salvamont Caras Severin – Herculane, Salvamont Cluj, Salvamont Maramures, Salvamont Mehedinti.

S-au mai primit doua apeluri pentru Judetul Caras Severin si cate un apel pentru Judetul Sibiu si Judetul Cluj.

La Dispeceratul National Salvamont s-au mai primit 45 de apeluri prin care se solicitau sfaturi si informatii despre diferite trasee turistice din zona montana si despre domeniile schiabile. Sambata a fost marcata Ziua internationala a Salvatorilor de pe partiile de schi.

(Foto: facebook.com/romania.salvamont)

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: