Salvini cere anularea sanctiunilor contra Rusiei: „Oamenii platesc facturi de doua, chiar patru ori mai mari. Cei care au instituit sanctiunile sunt in genunchi”

externe

Matteo Salvini, liderul partidului italian de extrema dreapta Liga, a creat duminica o polemica punand la indoiala eficacitatea sanctiunilor europene adoptate impotriva Rusiei dupa declansarea invaziei in Ucraina, transmite AFP, citata de Agerpres.

”Mai multe luni s-au scurs si oamenii platesc facturi de doua, chiar patru ori mai mari, si, dupa sapte luni, razboiul continua si visteria Federatiei Ruse se umple de bani”, a declarat Salvini la postul de radio RTL inainte de a se deplasa la Forumul economic The European House – Ambrosetti ce are loc la Cernobbio, in nordul Italiei.

”Sanctiunile functioneaza? Nu. In prezent, cei care sunt sanctionati sunt castigatori, pe cand cei care au instituit sanctiunile sunt in genunchi”, scrisese el pe Twitter sambata.

”In mod evident, cineva in Europa face un calcul gresit. Este esential sa regandim strategia pentru a salva locurile de munca si firmele in Italia”, a pledat Salvini.

Enrico Letta, seful Partidului Democrat (PD), unul din adversarii sai principali in campania pentru alegerile legislative din 25 septembrie, i-a replicat imediat pe aceeasi retea sociala: ”Cred ca Putin nu ar fi spus-o mai bine”.

”Cand il aud pe Salvini vorbind despre sanctiuni, am impresia ca aud propaganda lui Putin. Sunt ingrijorata pentru o tara ca Italia care face cu ochiul Rusiei”, a reactionat si ministrul pentru sudul Italiei, Mara Carfagna, in marja forumului economic organizat pe malul lacului Como.

Legaturile intre Salvini si Moscova au suscitat ingrijorari in Italia, mai ales dupa invadarea Ucrainei, riscand sa stanjeneasca Liga si pe aliatii sai din Forza Italia si Fratelli d’Italia in campania electorala.

In schimb, Giorgia Meloni, lidera partidului Fratelli d’Italia (post-fascist), care conduce in sondaje, a luat pozitii clare in favoarea sustinerii Ucrainei si a trimiterii de arme Kievului.

O dezbatere organizata de The European House – Ambrosetti urmeaza sa-i reuneasca in cursul zilei pe principalii lideri ai partidelor, printre care Giorgia Meloni, Matteo Salvini si Enrico Letta.

Mai mult despre: ,

Comentarii: