Samuraiul care a luptat la Plevna. Istoria necunoscuta, Seigo Yamazawa a condus un pluton impotriva otomanilor

news

Un razboinic japonez, samuraiul Seigo Yamazawa, a condus un pluton in lupta de la Plevna, impotriva otomanilor, timpul razboiului Razboiul Ruso-Turc din anii 1877–1878 in urma caruia Romania s-a castigat independenta. Samuraiul ar fi fost decorat si de Romania, afirma surse din Bulgaria, insa nu exista deocamdata informatii oficiale in Romania in acest sens.

Informatia privind implicarea samuraiului japonez in lupta de la Plevna, in care ar fi condus chiar un pluton de soldati rusi, apare pe mai multe site-uri din Bulgaria, fiind confirmata si pe pagina de Wikipedia dedicata lui Seigo Yamazawa.

Seigo Yamazawa s-a nascut in 12 ianuarie 1846, fiind fiul cel mare al Yamazawa Dzhudayyu, samurai din provincia Satsuma. Yamazawa a fost implicat de tanar in razboaiele civile din Japonia, fiind recompensat apoi pentru meritele sale cu gradul de capitan in armata imperiala. In 1872 a calatorit in Statele Unite pentru a studia artele martiale. In mai 1874 s-a intors in Japonia si in luna octombrie a acelui an a fost numit locotenent-colonel. El a devenit apoi angajat al Ministerul Apararii, fiind trimis in Franta ca supraveghetor al elevilor din scolile militare.

In timpul razboiului Razboiul Ruso-Turc din anii 1877–1878, Yamazawa a fost trimis de Imperiul Japoniei in Balcani, in calitate de corespondent de razboi pe langa armata rusa. El a cerut insa sa participe la lupte, astfel incat armata rusa l-a facut comandant peste un pluton. In aceasta calitate, samuraiul a participat la asediul asupra Plevnei.

Pentru meritele sale, Seigo Yamazawa a  primit ordinul Sfantului Vladimir VI si ar fi fost decorat si de Romania, afirma un site din Bulgaria. Informatia ca ar fi fost decorat de Romania se regaseste si pe pagina de Facebook a World History Daily.

In 1880,  Seigo Yamazawa s-a intors in Japonia si a fost promovat la gradul de colonel. In mai 1885 a fost avansat la comanda unei divizii, iar in ianuarie 1895 a fost promovat general-locotenent de infanterie.

Seigo Yamazawa a participat apoi la Primul Razboi Sino-Japonez (1894-1895) in calitate de comandant al diviziei a patra si a cincea infanterie, avand misiunea de a proteja insulele principale. In decembrie 1895  a primit si titlul de baron.

Seigo Yamazawa murit pe 30 martie 1897 din cauza unei boli grave a plamanilor. Mormantul sau este situat in centrul capitalei Tokyo si a fost vizitat de membri ai Ambasadei Bulgariei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: