Sanatatea romanilor este un joc de loto pentru Mihai Tudose

politica

Premierul Mihai Tudose a declarat, marti, la intalnirea cu 19 baroni locali ai PSD cu ocazia semnarii unui acord privind achizitionarea de echipamente medicale pentru mai multe spitale din tara, ca unele judete raman neechipate deoarece presedintii de Consiliu Judetean nu „au jucat”, adica nu au scris proiecte.

Ceremonia de semnare a contractelor pentru achizitia de echipamente medicale, ce a avut loc marti dimineata la Palatul Victoria, a inceput cu o explicatie venita de la premierul Tudose cu privire la faptul ca nu toate orasele din tare vor primi echipament nou. Intrebat de un presedinte de CJ de ce nu se va trimite echipament si in orasul sau, Tudose i-a raspuns: „N-ai scris, n-ai cerut, n-ai solicitat.”

Mai mult, premierul a comparat intregul proces de echipare cu instrumente noi a spitalelor din Romania cu un joc la loto: presedintii de Consiliul Judetean care au „jucat”, adica au cerut echipament, au „castigat”, cei care nu au facut-o, raman fara.

„Felicitari domnului ministru si felicitari celor din sala pentru ca ati aplicat. Azi dimineata am primit un telefon de la un presedinte de CJ care era nemultumit ca el de ce nu. Raspunsul a fost foarte simplu: e ca la loto, n-ai jucat. N-ai scris, n-ai cerut, n-ai solicitat. Asa ca inca o data felicitari pentru cei care sunt in aceasta sala, felicitari ca va pasa de cei pe care ii reprezentati, aveti un partener in Guvern. Si un sfat pentru cei care nu sunt prezenti, sa scrie, sa ceara, pentru ca vor primi ajutor”, a declarat Mihai Tudose.

Ministrul sanatatii, Florian Bodog, a semnat marti, la Guvern, trei contracte de 19,8 milioane de euro pentru achizitionarea de echipamente medicale de imagistica.

Potrivit unui comunicatul al Guvernului, 34 de spitale din tara si din Capitala vor fi dotate cu echipamente de imagistica de tip Computer Tomograf (14), Rezonanta Magnetica Nucleara (24) si 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicala de imagistica utilizata pentru stocarea, recuperarea, prezentarea si partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN).

Intalnirea de marti dintre premier si baronii locali ai PSD a avut o dubla insemnatate, venind la doar o zi dupa sedinta Comitetul Executiv, unde propunerea lui Tudose privind restructurarea guvernului a fost amanata din dorinta lui Dragnea. Astfel, marti, premier a avut ocazia de a rediscuta cu liderii locali oportunitatea regandirii structurii executivului si sa atraga de partea sa mai multi lideri influenti, care sa-l sustina la viitoarea sedinta CEX, ce urmeaza sa aiba loc la Iasi la sfarsitul lunii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , , ,


Comentarii: