„Sandra Stoicescu e deosebit de proasta sau deosebit de ticaloasa”. Verdictul transant al jurnalistei Ioana Ene Dogioiu

news

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu sanctioneaza dur modul in care Antena 3 si realizatoarea Sandra Stoicescu isi manipulea din nou telespectatorii in cazul Laurei Codruta Kovesi.

„Alesandra Stoicescu e deosebit de proasta sau deosebit de ticaloasa. Habar n-are ce-i martor cu identitate protejata. In capul ei senin, identitatea e secreta si fata de judecator. Doamne fereste! Eu inteleg ca e ordin de la stapanire, dar nici sa dai in gropi”, scrie Ioana Ene Dogioiu pe Facebook.

Procurorii din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie au dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de fostul procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie Laura Codruta Kovesi sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire de grup infractional organizat in modalitatea coordonarii (…) si complicitate la represiune nedreapta sub forma participatiei improprii.

Potrivit unui comunicat al Sectiei, pe data de 7 martie 2019 i-a fost adusa la cunostinta efectuarea in continuare a urmaririi penale.

„Faptele cercetate constau in aceea ca, pe durata exercitarii mandatului de procuror sef la Directia Nationala Anticoruptie, in perioada 2015-2016, ar fi coordonat, prin activitatea efectiv desfasurata, prin ordine si dispozitii date, grupul infractional initiat de doi procurori si un ofiter de politie judiciara, la care au aderat alti trei procurori si un alt ofiter de politie judiciara, iar acestia ar fi actionat, in mod coordonat, in scopul comiterii infractiunilor de cercetare abuziva, represiune nedreapta, influentarea declaratiilor, inducerea in eroare a organelor judiciare, fals intelectual si uz de fals”, informeaza un comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) transmis, vineri.

Potrivit anchetatorilor, ordinele si dispozitiile avute in vedere constau intr-o circulara prin care a admis posibilitatea audierii pe parcursul urmaririi penale a aceleiasi persoane, atat in calitate de martor cu identitate protejata, cat si in aceea de martor cu identitate reala, precum si intr-un ordin privind adoptarea unor practici unitare in administrarea probelor audio/video la nivelul DNA, ordin prin care ar fi fost incalcate dispozitiile art. 143 alin. 2 si 4 Cod procedura penala, intrucat s-a dispus transmiterea catre instantele de judecata numai a suporturilor care contin convorbirile relevante in cauza.

„Totodata, prin conduita sa de procuror ierarhic, prin dispozitiile pe care le-a luat cu privire la un act de sesizare al instantei prin ignorarea referatelor procurorilor cu functii de conducere din cadrul DNA – Structura Centrala, l-ar fi determinat pe un procuror sef sectie sa confirme, fara vinovatie, un rechizitoriu nelegal si netemeinic si sa dispuna, astfel, trimiterea in judecata a cinci persoane, despre care un numar de patru procurori au precizat in scris ca nu se impune trimiterea in judecata”, se arata in comunicat.

Joi, fosta sefa a DNA a declarat la iesirea de la Sectia de Investigare a Infractiunilor din Justitie ca in procedura de aducere la cunostinta a unor noi acuzatii i s-au incalcat toate drepturile procedurale de catre magistratul care instrumenteaza noul dosar, unul dintre viciile mentionate fiind acela ca i-ar fi fost date acte nesemnate.

„Eu as fi vrut sa lamuresc astazi aceste acuzatii, care sunt niste fabulatii. (…) Am stat intr-un birou si se plimbau politistii, imi aduceau la cunostinta ca sunt acuzata intr-un alt dosar, in timp ce eu citeam in dosarul pentru care am venit…”, a povestit Kovesi.

Ea a anuntat ca va contesta toate actele procedurale care nu au respectat rigorile legii, dupa ce acestea ii vor fi puse la dispozitie.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: