Sansele lui Kovesi de a fi numita la Parchetul European au crescut si mai mult, chiar daca negocierile au fost anulate pentru moment

politica

Europarlamentarul Siegfried Muresan (PNL) afirma ca negocierile programate, miercuri, intre Parlamentul European si Consiliului Uniunii Europene pentru functia de procuror-sef european nu vor mai avea loc. Acesta explica faptul ca, in 18 aprilie, actualul Parlament isi suspenda activitatea intrucat incepe campania electorala, iar daca pana atunci Consiliul nu revine la masa negocierilor cu o pozitie flexibila, negocierile se vor relua dupa alegeri.

”Negocierile dintre Parlamentul European si Consiliul uniunii Europene privind pozitia de procuror-sef european programate pentru astazi nu vor avea loc. Parlamentul European are o pozitie extrem de clara, stabilita ca urmare a unei audieri publice si ca urmare a doua randuri de voturi in doua comisii de specialitate. Nu are sens sa purtam negocieri atat timp cat Consiliul UE nu este flexibil. Candidatul sustinut de Parlamentul European are toate argumentele in favoarea sa: a fost situata pe primul loc in urma evaluarii facute de comitetul european de experti independenti, a devenit candidatul oficial al Parlamentului European ca urmare a unei audieri publice si a doua randuri de voturi transparente in cele doua comisii de specialitate, are sprijinul transpartinic venit din mai multe institutii europene si are opozitia oamenilor certati cu legea. Cu cat oamenii certati cu legea se opun mai mult, cu atat lumea democrata e mai puternic convinsa ca este candidatul potrivit”, a scris, miercuri, pe Facebook, Siegfried Muresan.

Potrivit acestuia, negocierile se vor relua ”cand Consiliul va arata flexibilitate”.

”Mentionez ca joi, 18 aprilie, Parlamentul European isi sisteaza activitatea, urmand perioada de campanie electorala. Daca Consiliul nu vine la masa negocierilor pana pe 18 aprilie atunci negocierile se vor relua dupa alegerile europarlamentare. Estimez ca, dupa alegerile europarlamentare, prioritatea politica a Guvernului Frantei va fi alta, nu cea de a obtine functia de procuror-sef european. Ca atare, candidatul roman va fi intr-o pozitie mai buna dupa alegeri”, a mai scris Muresan.

Pana acum au existat trei runde de negocieri si, dupa fiecare dintre acestea, partile implicate si-au reafirmat sustinerea pentru candidatii preferati.

In timp ce Parlamentul European o sustine pe Laura Codruta Kovesi, Consiliul UE il sustine pe reprezentantul Frantei, Francois Bohnert.

Mai mult despre: ,

Comentarii: