Santaj disperat al ALDE la adresa PSD dupa ridicarea imunitatii lui Tariceanu. Dancila a cedat imediat: „Nu este nicio problema”

politica

Deputatii ALDE au amenintat, miercuri, ca nu mai voteaza pentru candidatul PSD la sefia Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, dupa ce senatorii din Comisia Juridica au aprobat ridicarea imunitatii parlamentare a lui Calin Popescu Tariceanu.

Votul din Comisia Juridica a fost fortat de senatorul PSD Robert Cazanciuc, dupa ce decizia a fost amanata timp de sase luni. Furiosi, deputatii ALDE au anuntat ca nu il mai voteaza pe Marcel Ciolacu (PSD) pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor, in locul condamnatului Liviu Dragnea. ALDE are 19 deputati, majoritatea in Camera Deputatilor fiind foarte fragila.

Au urmat negocieri timp de ora intre liderii PSD si ALDE, fiind chemata de urgenta si Viorica Dancila la Parlament.

Dupa intalnirea cu ALDE, Dancila a declarat ca  „nu este nicio problema, relatia cu ALDE este buna”.

„Daca am pornit o batalie, am pornit ca sa castigam. ALDE va vota alaturi de PSD. Este majoritate, vom da dovada de unitate in votul de astazi”, a mai sustinut Dancila. Ea a pretins ca situatia de la Comisia juridica a Senatului nu a facut obiectul discutiilor.

Citeste si: Minunea n-a durat nici 24h. PSD ataca iar Justitia, Serban Nicolae anunta ca imunitatea lui Tariceanu nu va fi ridicata

Comisia juridica a Senatului a votat, miercuri, pentru ridicarea imunitatii lui Calin Popescu Tariceanu. Decizia a fost luata cu 3 voturi ”pentru”, 2 voturi ”impotriva” si unul nul. Tariceanu este acuzat de DNA de luare de mita pe vremea cand era prim-ministru.

Raportul comisiei juridice va fi trimis plenului Senatului, cel care are ultimul cuvant in acest caz.

Senatorii juristi au amanat de sase ori dezbaterea privind ridicarea imunitatii lui Calin Popescu Tariceanu. Doar senatorii Opozitiei au venit la ultima dezbatere, de pe 9 aprilie, unde urma sa fie discutata cererea DNA pentru inceperea urmarii penale in cazul presedintelui Senatului.

DNA a transmis Senatului, in 7 noiembrie 2018, cererea de avizare a inceperii urmaririi penale in cazul lui Tariceanu, acesta apreciind ca este un demers politic si exprimandu-si convingerea ca in dosar e vorba de „multa maculatura”.

Calin Popescu Tariceanu este acuzat ca a primit, in perioada in care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de o firma austriaca pentru a interveni pentru inchierea unor acte aditionale la un contract derulat de companie. Suma primita de Tariceanu reprezenta un comision de 10 la suta din valoarea acestor acte aditionale si ar fi fost folosita in beneficiul demnitarului, fiind transferata in baza unor contracte fictive incheiate cu mai multe companii offshore

Dosarul lui Calin Popescu Tariceanu are peste 70 de volume si cuprinde peste 17.000 de pagini.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: