Santaj la adresa SUA. Dragnea lanseaza un nou scenariu abracadabrant ca sa iasa basma curata. Un serviciu secret ar fi implicat

news

Senatorii din Comisia de aparare au lipsit saptamana trecuta de la sedinta in care trebuiau sa voteze proiectul de lege privind achizitia rachetelor Patriot pentru ca au fost invitati la un poligon de tir al SPP, a declarat marti presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, lider al social-democratilor, care a precizat ca nu „crede in coincidente”.

El a adaugat ca acest lucru i-a fost comunicat la reuniunea CExN al PSD de presedintele executiv al partidului, Niculae Badalau, dar ar dori sa se lamureasca mai bine asupra acestei situatii dupa ce ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a dat luni o serie de detalii asupra discutiei avute la Bucuresti cu secretarul de stat american Rex Tillerson.

Intrebat luni daca la intalnirea din 15 noiembrie cu secretarul de stat american Rex Tillerson a discutat si despre achizitionarea rachetelor Patriot, Melescanu a declarat: „Nu, insa m-a intrebat cum a fost cu cvorumul (in Comisia de aparare — n.r.), saptamana trecuta, si i-am spus ca sunt probleme de cvorum din cand in cand. In niciun caz nu se refera la subiectul in sine si coalitia actuala de guvernare are o majoritate confortabila in Parlament, deci cum i-am spus eu, saptamana viitoare, deci azi vom avea si avizul cu raportul comisiei, dar si posibil adoptarea in plenul Senatului”.

Referitor la aceasta declaratie, Dragnea a spus ca poate acum se lamureste „aceasta mare furtuna intr-un pahar cu apa”.

„Foarte bine ca l-a intrebat (pe Melescanu — n.r.) si poate acum se lamureste si dl Tillerson si poate si Ambasada Americii cu aceasta mare furtuna intr-un pahar cu apa. Noua ne-a spus joi seara, la Caras, dl Badalau, presedintele executiv al partidului si vicepresedinte al Senatului, ca membri ai Comisiei de aparare de la Senat au fost invitati exact in aceeasi perioada sa viziteze un poligon de tir.

Sigur ca, in general, nu prea cred in coincidente — tocmai in ziua aia, tocmai la ora aia, drept pentru care joi seara am discutat, vineri le-am cerut colegilor, in CExN, din Senat ca ieri sa se intruneasca Comisia de aparare, sa dea avizul, dupa-amiaza — seara sa se voteze in Senat si astazi sa inchidem acest subiect in Camera Deputatilor. Dar intrebarea ramane si eu sunt curios, ca si colegii mei de fapt, ce s-a intamplat marti in Comisia de aparare din Senat.

Eu zic sa il intrebati pe dl Badalau, ca nu vreau sa ii iau placerea asta. Eram mai multi acolo cand ne-a spus. (…) Dl Badalau ne-a spus ca au fost invitati la poligonul de tir al SPP-ului. De cine, cum, de ce? — sunt intrebari la care trebuie sa primim raspuns cu speranta mea foarte mare ca dl Badalau n-a glumit”, a afirmat presedintele PSD, citat de Agerpres.

El a aratat ca nu crede ca vicepresedintele Senatului a glumit cu el, premierul, ministrul Apararii si cu conducerea PSD pe marginea acestei probleme si ca, in acelasi timp, SUA nu trebuie sa-si faca probleme in ceea ce priveste parteneriatul cu Romania.

„Semnalul prost ar trebui sa fie luat in seama cand se intampla ceva, nu cand apar zvonuri. Daca Statele Unite isi mai fac probleme in ceea ce priveste angajamentul Romaniei in implicarea in Parteneriatul strategic dintre cele doua tari, dupa ce in tot acest an a fost o deschidere uriasa catre colaborarea cu SUA si in domeniul militar si in domeniul economic, inseamna ca avem o problema. Nu cred ca se intampla asta. Nu exista niciun fel de ezitare, cel putin in ceea ce ne priveste, ca si majoritate parlamentara, ca si guvern, in respectarea acestor angajamente si a tuturor deciziilor care au inceput sa se transforme in niste documente care inseamna constructie de tehnica militara in Romania si nu numai, atat cu SUA, cat si cu Germania si cu alte tari din Europa”, a spus presedintele Camerei Deputatilor.

Numeroase voci din politica si presa l-au acuzat pe Dragnea ca le-a dat ordin parlamentarilor sa absenteze de la Comisia de Aparare pentru a forta SUA sa intervina in rezolvarea problemelor sale cu DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: