Santajul lui Dragnea nu a reusit. Mobilizare in forta in Comisia de Aparare a Senatului pentru rachetele Patriot

news

Comisia pentru Aparare din Senat a dat luni, in unanimitate, raport favorabil proiectului de lege al Guvernului pentru inzestrarea Armatei prin care se vor achizitiona sapte sisteme de rachete sol-aer Patriot.

Proiectul de lege al Guvernului pentru realizarea „Capabilitatii de aparare aeriana cu baza la sol” aferenta programului de inzestrare esential „Sistem de rachete sol-aer cu bataie mare (HSAM)” a fost inregistrat la Senat pe 9 noiembrie, cu solicitarea de a fi dezbatut in procedura de urgenta. Proiectul de lege se refera la achizitionarea a sapte sisteme de rachete sol-aer Patriot, patru pentru Fortele Aeriene si trei pentru Fortele Terestre, si a echipamentelor aferente, in valoare totala de circa 4,62 miliarde dolari inclusiv TVA.

La sedinta de luni a comisiei au participat ministrul Apararii, Mihai Fifor, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, si seful Statului Major General, Nicolae Ciuca.

In urma cu o saptamana, membrii PSD si ALDE au chiulit de la sedinta. Numeroase voci din politica si media au vazut in aceasta situatie un santaj al lui Liviu Dragnea la adresa SUA, pe fondul problemelor sale cu DNA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: