politica

Santajul PSD are efect zero. Premierul Orban, anunt privind adoptarea legii bugetului: „Noi nu putem accepta ca PSD sa amanam pana in februarie, martie”

Ludovic Orban a afirmat ca Guvernul va alege varianta asumarii raspunderii Guvernului pe Legea bugetului de stat, in cazul in care Executivul ca constata ca exista un pericol de a tergiversa dezbaterea si adoptarea. Premierul a mai spus ca Legea bugetului trebuie adoptata pana la finalul anului.

„Principalul nostru obiectiv e acela de a reusi adoptarea Legii bugetului de stat si Legea bugetului asigurarilor sociale pana la finele acestui an. Romania are nevoie de buget. Noi nu putem accepta ca PSD sa amanam pana in februarie, martie. Fiecare roman trebuie sa stie clar, in functie de legea bugetului de stat, la ce sa se astepte. Fiecare companie trebuie sa stie la ce sa se astepte, care e cadrul fiscal, cadrul bugetar, care sunt indicatorii economici. E absolut necesar pentru ca orice companie trebuie sa aiba aceste informatii pentru a-si adapta activitatea. Pentru fiecare autoritate locala e vitala adoptarea bugetului pana la finalul anului, ca sa isi poata adopta propriul buget si sa inceapa noile investitii in functie de bugetul pe 2020. E necesara adoptarea. Daca se poate pe calea dezbaterii parlamentare, mergem pe calea dezbaterii”, a declarat Ludovic Orban, duminica, la Digi 24, intrebat daca Executivul isi va asuma raspunderea le Legea bugetului, informeaza Mediafax.

Seful Executivului a mai spus ca Guvernul va evalua situatia la nivelul Parlamentului si apoi va lua o decizie privind forma in care va fi adoptata Legea bugetului de stat pe anul viitor.

„Daca vom consta ca exista pericol al tergiversarii, exista si aceasta varianta de angajare a raspunderii. Vom face o evaluare a situatiei la nivelul Parlamentului, a potentialului de Opozitie al PSD si la potentialul de denaturare a bugetului statului pe care il are PSD. Daca mergem pe angajarea raspunderii, asa cum am anuntat si am si facut pe prima angajare de raspundere, fiecare parlamentar, grup politic are posibilitatea de a depune amendamente, urmand ca Guvernul sa le analizeze si sa le respinga sau sa le adopte”, a concluzionat Orban.

Marcel Ciolacu a precizat ca partidul nu exclude varianta depunerii unei motiuni de cenzura pentru demiterea Guvernului PNL pana la finalul anului, in cazul in care Executivul isi va asuma raspunderea pe Legea bugetului de stat.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Judecatorul Varga Attila, membru al Curtii Constitutionale, a fost internat in stare grava la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti

Judecatorul Varga Attila de la Curtea Constitutionala a Romaniei a fost internat, miercuri, in stare…

7 minute ago

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

8 ore ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

12 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

12 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

12 ore ago