Sapte din noua judecatori CCR au si pensie speciala si salariu. Ei vor tranti legea privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul

news

Sapte din noua judecatori CCR au si pensie speciala si salariu, arata o analiza publicata pe site-ului postului Europa Libera. Prin urmare, este foarte posibil ca legea privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul sa fie declarata neconstitutionala.

In cazul in care interzicerea cumulului ar fi atacata la Curtea Constitutionala, pronuntarea va veni din partea unor beneficiari ai acestor privilegii – sapte din cei noua judecatori CCR au si pensie speciala, si salariu de la stat.

Presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu (propus de PSD). Daca s-ar pune in practica o astfel de modificare, el ar trebui sa aleaga intre pensia de 27.000 de lei pe luna si indemnizatia de la CCR, care se ridica la 24.000 de lei pe luna. Venitul sau lunar actual este peste 50.000 lei, informeaza Europa Libera.

In aceeasi situatie se afla si colegul sau Cristian Deliorga (propus de PSD). El va trebui sa stabileasca daca ramane doar cu pensia de 21.000 de lei pe luna ca fost magistrat sau va incasa in continuare si indemizatia de 22.500 de lei pe luna de la Curtea Constitutionala.

Alt pensionar al CCR este Marian Enache (propus de PSD). Cu o pensie de 26.700 de lei pe luna, el ar trebui sa renunte la indemnizatia de 24.700 de lei de la CCR.

In aceeasi situatie se afla fostul sef al DNA, Daniel Morar (numit de fostul presedinte Traian Basescu). El incaseaza 23.000 de lei salariu pe luna de la Curtea Constitutionala si o pensie de 29.100 de lei pe luna.

Mona Pivniceru, alt judecator al CCR (propusa de USL) ar avea de ales intre pensia lunara de 32.000 de lei si indemnizatia de 23.500 de lei pe luna.

Fosta presedinta a instantei supreme, Livia Stanciu (numita de presedintele Iohannis), ar avea si ea de ales intre 23.500 de lei pe luna salariu de la CCR si 37.000 de lei pensie.

Varga Atilla, un alt judecator constitutional pensionar, (propus de PSD) ar trebui sa aleaga intre indemnizatia de 23.500 de lei de la CCR si pensia de 8.300 de lei pe luna.

Mai mult despre: ,


Comentarii: