politica

Sapte dintr-un foc. Multumita lui Dragnea, alti sase celebri inculpati beneficiaza de blocarea justitiei

Magistratii instantei supreme au decis, luni, ca 25 de cauze ale completurilor de 5 judecatori sa fie amanate pe 14 ianuarie, in urma deciziei Curtii de Apel Bucuresti privind anularea tragerii la sorti a completurilor, din 9 noiembrie. Intre procese se numara si cel al lui Liviu Dragnea.

Decizia vine dupa ce, in urma cu cateva zile, Colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a hotarat ca toate completurile de 5 judecatori de la instanta suprema care vor intra in sedintele de judecata programate in decembrie sa amane toate cauzele pentru luna ianuarie.

La Completul numarul 1 de 5 judecatori, care urma sa intre in sedinta de judecata din data de 3 decembrie, se afla in apel cauzele lui Liviu Dragnea- apelul in dosarul anagajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, Sebastian Ghita – dosarul privind interventiile la varful Politiei si Parchetului Prahova, Victor Ponta – dosarul Turceni-Rovinari – si cauza privindu-l pe actualul secretar general al Guvernului, Toni Grebla. Alti inculpati care beneficiaza de amanari: Viorel Hrebenciuc, Tudor Chiuariu, Cristian Rizea.

Intreaga situatia s-a produs dupa ce magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis in data de 23 noiembrie cererea lui Liviu Dragnea de a anula decizia ICCJ privind tragere la sorti a completurilor de 5 judecatori din 9 noiembrie. Decizia nu e definitiva, insa instanta a decis suspendarea executarii hotararii ICCJ pana la solutia finala.

„Anuleaza Hotararea nr. 137/08.11.2018 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie – Colegiul de Conducere. In baza art. 15 alin. 1 din Legea nr. 554/2004, modificata si republicata, suspenda executarea Hotararii nr. 137/08.11.2018, emisa de parata, pana la solutionarea definitiva a cauzei”, se arata in minuta deciziei.

Surse judiciare declarau pentru Mediafax ca noile completuri de 5 judecatori aveau termen pe data de 3 decembrie, insa magistratii vor considera ca nu au fost trasi la sorti si, cel mai probabil, vor fi amanate toate dosarele.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „marel lider”

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul…

4 ore ago

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

4 ore ago

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

4 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

4 ore ago