analize

Sapte minciuni grosolane ale lui Ciolacu la Bruxelles. L-a intoxicat pana si pe Timmermans, lider al socialistilor europeni

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a transmis joi o scrisoare Comisiei Europene in care se plange ca Romania a apucat-o pe „o cale nedemocratica” si in care ofera cateva exemple care sa-i sustina teoriile. Exemplele lui Ciolacu sunt mistificari ale realitatii, minciuni prin omisiune sau pur si simplu minciuni grosolane.

„Tara noastra aluneca spre o cale nedemocratica, iar in calitate de lider al opozitiei din Romania am responsabilitatea de a face tot ce pot pentru a-i ajuta pe romani si pentru a ne apara valorile democratice europene”, se arata in scrisoarea trimisa de Ciolacu.

Iata sase dintre cele mai grosolane minciuni din scrisoarea catre Ursula von der Leyen si Frans Timmermans.

Minciuna: „Un alt exemplu este anularea Masurii 3, conceputa pentru IMM-uri din fondurile UE, dupa ce mass-media a prezentat informatii clare despre interventiile politice si interesele financiare in procedurile de selectie”.

Adevarul: In realitate, chiar ministrul Claudiu Nasui a depus o plangere la DNA dupa ce a sesizat potentiale fraude in legatura cu programul prin care sunt acordate granturi nerambursabile in valoare de 550 de milioane de euro din fonduri europene. Tot Nasui este cel care a sesizat ca Masura 3  nu are bugetul asigurat si nu are ”toate avizele de la Comisia Europeana, mai precis pentru grila de evaluare”.

Minciuna: „Au continuat cu politizarea prin OUG a prefectilor si intentioneaza sa politizeze toti secretarii generali ai autoritatilor locale”.

Adevarul: Posturile de prefecti erau deja politizate, toti prefectii din guvernarile PSD fiind fosti membri ai PSD care au demisionat de forma din partid pentru a deveni „functionari publici”. In privinta secretarilor generali, multi ocupand aceste functii de peste 20 de ani, Citu a anuntat ca li se vor limita mandatele la maxim sase ani, fiind rotiti in functie dupa 3 ani.

Minciuna: „Copiind modelul altor guverne autocratice din regiune, ei intentioneaza sa politizeze atat postul national de televiziune, cat si radiodifuzorul national”.

Adevarul: TVR si Radioul Public sunt deja puternic politizate, fiind controlate de oameni apropiati PSD sau fosti membri ai PSD. Un exemplu de la TVR sunt emisiunile Viata Satului in care a fost adus Liviu Dragnea, in campania de la europarlamentare. Principala emisiune de seara a TVR, „Romania 9”, realizata de Ionut Cristache, este de asemenea o platforma de propaganda a PSD. In ce priveste Radioul Public, aceste este condus de un fost senator PSD, Georgica Severin.

Minciuna: „Din pacate, aceasta politizare este insotita de un atac public si radical impotriva Avocatul Poporului, a membrilor Curtii Constitutionale a Romaniei si a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. Vor sa controleze acesti trei stalpi legali care au ramas nepolitizati si care le stau in calea obtinerii controlui deplin asupra Romaniei. Interesant este ca persoana care ocupa functia de Avocat al Poporului din Romania este o figura proeminenta a societatii civile si un fost politician de dreapta, fost deputat in Parlamentul European, care acum este atacat pentru ca isi face treaba ca aparator al drepturilor civile”.

Adevarul: Renate Weber a fost membru al ALDE. ALDE doar s-a autointitulat „de dreapta”, insa a fost tot timpul o anexa a PSD.

Minciuna: „In ultimele doua zile, actualul prim-ministru si ministrul Justitiei au criticat in mod public o decizie definitiva luata de o instanta de judecata. Un amestec extrem de grav in sistemul judiciar romanesc”.

Adevarul: Florin Citu a solicitat sa fie identificate solutii pentru „pedepsirea vinovatilor” care au ordonat represiunea din 10 august 2018. Stelian Ion nu a criticat „public” decizia judecatoarei, iata ce a spus: „Nici nu am să vă împărtășesc emoțiile și sentimentele mele legate de acest subiect. Ca cetățean, eu, unul, știu ce am de făcut în această privinţă. Nu există stat de drept fără o justiţie independentă şi funcţională. De aceea anomaliile sistemice trebuie înlăturate”.

Minciuna: „Nu in ultimul rand, au inceput sa atace public sindicatele, precum si reprezentantii societatii civile si ai sectorului privat care le contesta politicile. Premierul a amenintat in mod public liderii sindicatelor si reprezentantii HoReCa pentru organizarea grevelor pasnice impotriva unora dintre deciziile luate fara consultari”.

Adevarul: Florin Citu nu a atacat sindicatele, ci pe lideri de sindicat, care ocupa aceste functii de peste 20 de ani: „Singurii oameni care au ramas in functie 30 de ani sunt liderii de sindicat. Este in regula, in timp ce in restul societatii se mai fac schimbari? Haideti sa mai discutam si despre aceasta lege, sa vedem cum ajung si acele cotizatii, sunt automat facute din conturile oamenilor. Este ok sa se ia automat din conturile oamenilor?”.

Minciuna: „In calitate de lider al opozitiei din Romania”.

Adevarul: AUR, formatiune de Opozitie, nu a anuntat pana acum ca il recunoaste pe Ciolacu drept „lider”. In realitate, liderii AUR sustin ca sunt antipesedisti.

Citeste si: Ciolacu s-a autoproclamat si sef al AUR. Scrisoare catre Bruxelles in calitate de „lider al Opozitiei din Romania”: „Tara noastra aluneca spre o cale nedemocratica”

Urmareste-ne si pe:
Ovidiu Albu

Share
Published by
Ovidiu Albu

Recent Posts

Rapper iranian condamnat la moarte pentru „coruptie pe pamant”. Sentinta anterioara fusese transformata in 6 ani de inchisoare, insa Curtea Revolutionara a inaintat noi acuzatii

Un rapper iranian condamnat la inchisoare pentru ca a sprijinit protestele antiguvernamentale a fost condamnat…

5 ore ago

Intra in vigoare taxa de acces in Venetia

Venetia va incepe joi sa taxeze turistii de o zi la intrarea in oras, intr-un…

6 ore ago

Iranul inaspreste regulile privind hijabul. Imagini revoltatoare cu femei luate pe sus si aruncate in dube – Video

O noua campanie, numita Noor („lumina” in persana), a fost anuntata in Iran in aceeasi…

4 ore ago

Seful de campanie al PNL: „Noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleasi metehne, amenintari, santaj, mizerie”

Deputatul PNL Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale, a declarat miercuri, la Targoviste,…

45 de minute ago