„Sarada de prost gust s-a terminat! Mi s-au aratat patru fotografii”. Oreste Teodorescu explica ce au vrut procurorii DIICOT de la el

news

Oreste Teodorescu s-a prezentat, luni, la sediul DIICOT Ploiesti, unde a fost audiat intr-un dosar de trafic de droguri de risc si mare risc in care creatorul de moda Razvan Ciobanu si cantaretul cunoscut sub numele de Elis Armeanca au calitatea de suspecti.

La iesirea din sediul DIICOT, Oreste a tinut sa dezminta informatiile ca ar fi fost „suspect”.

„Sarada de prost gust s-a terminat! Am fost in aceasta dimineata la DIICOT Ploiesti fiind citat ca martor! Inca de la inceput, procurorul de caz si ofiterul judiciar mi-au precizat ca informatiile eronate aparute in spatiul public cum ca mi s-a perchezitionat casa, ca am cumparat droguri de 1000 de euro si alte bazaconii nu provin de la ei, motivand ca daca ar fi fost asa, m-ar fi citat sau chiar retinut ca suspect!

Mi s-au aratat patru fotografii ( trei barbati si o femeie) si am fost intrebat daca cunosc aceste persoane. Am precizat ca nu am nici o legatura cu acest caz, nu cunosc niciuna dintre persoanele indicate, nu am nici o legatura personala cu niciuna dintre persoanele publice din dosar, nu ma droghez, nu am consumat substante interzise.

Mi s-a precizat ca odata semnata aceasta declaratie, prezenta mea in acest dosar nu mai este necesara!

Acum, intrucat in spatiul public au fost comportate minciuni grosolane, menite sa imi prejudicieze dreptul la imagine, credibilitatea profesionala si sociala, alterarea relatiilor de familie si promovarea unui climat de neincredere publica in ceea ce priveste afirmatiile mele, voi actiona in instanta pe toti cei care se fac vinovati de aceste fapte, solicitand pagube morale si materiale!

La iesirea de la DIICOT am raspuns tuturor intrebarilor jurnalistilor, in speranta ca vor publica integral depozitia mea! Astept ca cei care au preluat si multiplicat minciunile grosolane despre mine, sa dea dezmintiri direct proportionale!”, a scris Oreste Teodorescu pe Facebook.

La iesirea din sediul DIICOT Ploiesti, Oreste Teodorescu a declarat ca nu are „nicio legatura” cu acest dosar, ca nu a consumat, nu a cumparat si nu a traficat droguri de niciun fel si ca procurorii i-au prezentat patru fotografii cu persoane pe care nu le cunoaste.

Totodata, el a precizat ca a fost chemat la DIICOT pe data de 12 iulie, in calitate de martor, insa la acea data se afla intr-o tabara in Delta Dunarii.

„Cu exceptia lui Razvan Ciobanu pe care l-am avut invitat la ‘Noaptea tarziu’ cu Mircea Badea in 2000, nu cunosc personal niciuna dintre aceste persoane. Procurorul DIICOT, ofiterul de la Politia Judiciara mi-au confirmat oficial si imi vor prezenta printr-o adresa oficiala ca ei nu au transmis nicio informatie din acest dosar in spatiul public. Pe mine ma intereseaza sa aflu si eu de ce (…) voi, colegii de breasla, ati colportat niste minciuni menite sa lezeze dreptul meu la imagine. Unu: ca am fost la DIICOT impreuna cu Raluca Badulescu si cu Razvan Ciobanu, eu fiind in Delta Dunarii, ca mi-a fost perchezitionata casa de catre mascati, ca am cumparat droguri de o mie de euro pentru consum propriu si pentru a afla toate aceste informatii eu am sa ma adresez (…) in instanta, dand in judecata pe absolut toti cei care au transmis si au multiplicat in spatiul public o minciuna menita sa ma compromita. (…) Eu banuiesc ca altcineva, afland ca eu sunt chemat pe data de 12 in calitate de martor, a construit o poveste care este fantasmagorica, care imi lezeaza dreptul meu la imagine si pentru care ne vom intalni in instanta”, a afirmat Oreste Teodorescu.

De asemenea, el a spus ca nu crede ca sunt intamplari incidentul in care a fost implicata sotia lui Rares Bogdan, faptul ca un alt coleg are deschis recent dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor si ca el a fost chemat la DIICOT.

„Mi se pare ca suntem intr-un razboi mediatic intre cei care doresc ca Romania sa fie stat de drept si altii care-si doresc ca Romania sa se transforme in penalistat. In lupta asta fiecare foloseste ce munitie crede de cuviinta”, a adaugat Oreste Teodorescu.

Procurorii DIICOT Ploiesti au audiat, in ultimele zile, mai multe persoane intr-un dosar de trafic de droguri de risc si mare risc, printre cei care s-au prezentat la sediul Parchetului numarandu-se criticul de moda Raluca Badulescu, creatorul de moda Razvan Ciobanu si cantaretul Daniel Constantin Armeanca, cunoscut publicului drept Elis Armeanca.

Surse judiciare au declarat ca in acest dosar au fost retinute trei persoane, Tribunalul Prahova dispunand ulterior arestarea a doua dintre ele si plasarea in arest la domiciliu pentru cea de-a treia.

Potrivit portalului instantelor de judecata, inculpatul aflat in arest la domiciliu are, printre altele, interdictia sa comunice cu suspectii din acest dosar, intre care sunt enumerati Elis Armeanca si Razvan Ciobanu, si cu mai multi martori, intre care criticul de moda Raluca Badulescu.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: