Sare si Grindeanu in ajutorul mafiei din Sectorul 1: „Voturile trebuie sa fie renumarate, nu vad care este problema”

politica

Prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu a cerut si el, miercuri, ca voturile din Sectorul 1 sa fie renumarate.

„Nu vad care este problema, s-a creat o stare de tensiune. Nu a fost o victorie zdrobitoare a unuia sau a altuia. Pentru democratie, pentru inlaturarea oricarui semn de intrebare, aceasta decizie de renumarare ar fi corecta. Normalitatea de care vorbeau unii in campania de anul trecut inseamna si respectarea unor reguli democratice.  Nu intelegem de ce s-ar opune cineva la acest proces de renumarare”, a declarat Grindeanu.

Intrebat si despre solicitarea Gabrielei Firea de renumarare a voturilor la Primaria Generala, Grindeanu s-a declarat de acord si cu aceasta.

„N-am apucat sa discut cu doamna Firea, daca a facut aceasta cerere este justificata”, a declarat Grindeanu.

Zeci de pesedisti se afla, miercuri dimineata, in fata Biroului Electoral al Sectorului 1 unde solicita renumararea voturilor. In fruntea lor se afla insusi Daniel Tudorache, primarul invins.

00:12 / 00:27
„Sper sa se ia o decizie favorabila pentru renumarare. Am fost acuzat ca am fraudat alegerile, sa renumeram voturile. Daca se va demonstra ca diferenta este mai mare de 1.000 de voturi, atunci este o mare problema. Le este frica de pierderea alegerilor dupa renumarare”, a declarat Tudorache la Digi24.

Clotilde Armand anunta ca nu se va lasa pana cand cei responsabili de tentativa de fraudare a alegerilor din Sectorul 1 nu vor fi pedepsiti. Marti noapte, s-a anuntat oficial ca a castigat alegerile cu peste o mie de voturi in plus fata de Tudorache.

“In 2016 ne-au furat voturile. Intr-o singura noapte au schimbat rezultatele. Si nu am renuntat. Am continuat batalia noastra in consiliul local. V-am promis atunci ca acesti corputi si mafia transpartinica din primarie trebuie sa dispara. Pentru ca aceasta institutie trebuie sa functioneze in interesul cetatenilor si nu a partidului. Au urmat patru ani grei de lupta in care s-au intamplat foarte multe.

Anul acesta au vrut sa ne fure din nou voturile. Si i-am prins in flagrant. Am stat si am pazit sediul Biroului Electoral al Sectorului 1 zi si noapte. Am pazit fiecate vot. Si am iesit invingatori. V-am spus ca matematica invinge. Acum, va promit ca voi lupta cu toata forta mea sa fie pedepsiti toti cei responsabil de tentativa de fraudare a alegerilor.

Lucrurile nu vor ramane asa. Multumesc tuturor colegilor pentru efortul lor, multumesc sustinatorilor si criticilor mei. De acum incepem treaba. Si avem multe de facut impreuna”, a anuntat Armand.

Potrivit datelor publicate pe roaep.ro, au fost centralizate toate cele 166 sectii de vot

Potrivit datelor din procesele verbale, Clotilde Armand a obtinut 40,95% (36.454 de voturi). Contracandidatul sau, Dan Tudorache, a obtinut 39,82% (35.447 de voturi).

Mai mult despre: ,

Comentarii: