A sarit si Olguta din mahalalele Craiovei sa faca scandal dupa mesajul lui Iohannis: „Nu-i asa, domnule presedinte? De ce nu prezentati Stenograma discutiei de la Cotroceni?”

politica

Lia Olguta Vasilescu, ministrul Muncii, reactioneaza dur la criticile presedintelui Iohannis pe tema politicii salariale. Aceasta sustine ca in discutia de la Cotroceni, Klaus Iohannis nu a formulat aceleasi critici si ii cere presedintelui sa publice stenograma discutiilor.

„Klaus Johannis despre legea salarizarii si discutiile, de la Cotroceni, la care am participat impreuna cu premierul Dancila: ‘E adevarat ca, cel putin in public, avem abordari diferite’. Exact! In discutii private avem aceeasi abordare. Nu-i asa, domnule presedinte? De ce nu prezentati Stenograma discutiei de la Cotroceni? Sa se vada exact cat de ‘diferit’ gandim vis-a-vis de solicitarile sindicale si de corectitudinea legii… Ma gandesc ca, daca tot ne certati, poate e bine sa stie toata lumea cum vorbim public si cum in privat. Unii dintre noi…”, scrie Lia Olguta Vasilescu pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat luni seara ca lucrurile nu merg asa cum trebuie in domeniul salarizarii si ca este treaba Guvernului sa corecteze problemele.

„In public avem opinii foarte diferite. Eu atrag atentia ca lucrurile nu merg asa cum trebuie si avem practic in fiecare zi pichetari, miscari sindicale, iar guvernantii se fac ca nu vad nimic si repeta asa mecanic ca totul este in regula. Lucrurile nu sunt in regula, dar este treaba Guvernului sa vada unde sunt cauzele acestor nemultumiri si sa le corecteze”, a declarat Iohannis.

El a facut referire si la intalnirea pe care a avut-o cu premierul Viorica Dancila si cu ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, pe tema salariilor din sistemul bugetar.

„Cred ca am dat un semnal foarte clar la momentul respectiv. In chestiunea salariilor, lucrurile nu merg asa cum ar trebui, sunt probleme, sunt numeroase probleme si am rugat pe toata lumea implicata in proces sa se apuce de treaba si sa imbunatateasca si cadrul, si abordarea specifica”, a mai spus presedintele.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: