Sarmale, lautari si Gheorghe Hagi. Cum a facut cariera in politica noul ministru de Interne, Nicolae Moga

politica

Noul ministru de Interne, pesedistul Nicolae Moga a facut cariera in politica apeland la pomeni si la sprijinul unor nume celebre, precum Gheorghe Hagi, arata jurnalistii de la Recorder.

„Realizarile” lui Nicolae Moga sunt cuprinse in doua volume, publicate de politician. El a preluat toate articolele laudative din presa locala in aceste doua carti.

Astfel, in iulie 2012, presa locala relata ceva nemaivazut in padurea din comuna Dumbraveni. Potrivit ziarului „Replica”, „o mie de persoane au participat la sarbatorirea hramului Sfantului Emilian de la Durostar, eveniment organizat la Manastirea Dumbraveni, la initiativa senatorului Nicolae Moga”.

Totul a debutat frumos, cu o slujba (tinuta tot de IPS Teodosie) si a continuat cu o „audienta” in padure, printre sarmale, cozonac, dar si vin.

Din „Replica” aflam ca oamenii „s-au ingramadit sa prinda inghetata londoneza”, ca au fost pregatite 6.000 de sarmale in cinci ceaune si ca atmosfera a fost „antrenata de lautari”. Acolo, arata ziaristii locali, oamenii si-au spus oful, „iar parlamentarul a incercat sa le ofere solutii”. Si pe langa solutii, le-a oferit si sarmale.

Lui Nicolae Moga i-a placut mereu sa sugereze ca, in timp ce el ii ocroteste pe oamenii sarmani, exista niste oameni foarte importanti care nu-si pot ascunde aprecierea fata de persoana sa. Primul volum semnat de Moga, lansat in 2012, cu titlul „Din Parlament, in teritoriu intre oameni”, are o prefata semnata de Ion Iliescu. Al doilea, cu titlul „Un constantean pentru constanteni”, este dedicat activitatilor din cel de-al doilea mandat de senator si contine un „Cuvant inainte” semnat de Gheorghe Hagi.

Marele fotbalist, care de obicei se fereste sa apara alaturi de figuri politice, semneaza un scurt text in care lauda realizarile senatorului.

Mai mult despre:

Comentarii: