Sarutul frantuzesc, ucigasul tacut. Cum a devenit mai PERICULOS decat fumatul

life

Pe cat de inofensiv pare, pe atat de riscant este. Specialistii au descoperit ca banalul sarut a detronat fumatul si consumul de alcool in ceea ce priveste factorii de risc care favorizeaza aparitia cancerului la gat si cap, scrie dailymail.co.uk.

Doctorul Mahiban Thomas, seful Clinicii de Chirurgie Maxilofaciala a Spitalului Royal Darwin, din Australia, sustine ca sarutul poate transmite virusul papiloma uman, cunoscut drept virusul HPV si care este responsabil pentru majoritatea cancerelor la cap si gat. Medicul spune ca o persoana care are orofaringele infectat cu HPV prezinta un risc de 250 de ori mai mare de a dezvolta o forma grava de cancer la cap sau gat comparativ cu una care nu este purtatoare a virusului.

Desi este considerat cel mai adesea drept principala cauza a cancerului uterin, HPV afecteaza atat femeile, cat si barbatii in egala masura. Virusul a suferit in ultimii ani peste 100 de mutatii, insa numai opt dintre ele cauzeaza cancerului orofaringian.

O serie de cercetari efectuate de experti ai Centrului australian pentru Prevenirea Maladiilor demonstreaza faptul ca HPV se transmite atat prin sex oral, cat si prin sarut frantuzesc. Studiile arata faptul ca, desi 7% din populatia mondiala este infectata cu acest virus, doar 1% dintre aceste persoane poarta virusul papiloma uman oral responsabil pentru declansarea formelor grave de cancer orofaringian.

Doctorul Mahiban Thomas este de parere ca riscul de a contracta HPV creste proportional cu numarul partenerilor de sarut frantuzesc. Mai mult, el spune ca oamenii trec, de obicei, cu vederea riscurile asociate sexului oral.

Sursa: dailymail.co.uk
Sursa foto: profilepicturez.com
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: