politica

Satisfactie uriasa in PSD dupa anuntul lui Tudorel Toader privind sefia DNA. Ministrul a executat fidel ordinul partidului

Senatorul PSD Serban Nicolae si-a manifestat, vineri, satisfactia fata de decizia lui Tudorel Toader de a-i respinge pe toti cei patru candidati la sefia DNA. 

„Era oarecum previzibil. Nu mi-a facut impresia niciunul dintre candidati ca ar fi avut abilitatile manageriale, in primul rand, pentru ca este vorba despre functia de procuror-sef al DNA, nu de vreun procuror investigator. N-am vazut pe nimeni preocupat din cei care si-au anuntat candidatura de recredibilizarea acestei institutii, de indentificarea, de inlaturarea si de prevenirea acelor elemente care au subrezit activitatea DNA. Ma refer la protocoalele secrete, la comportamentul abuziv al unor procurori din cadrul DNA. Or aici este vorba de un plan de management care sa fie credibil si convingator. Am avut aceeasi impresie ca niciunul din cei patru candidati nu are o reala preocupare cu privire la acest aspect”, a declarat Serban Nicolae la Romania TV.

Citeste si: Dragnea a dat ordin: niciunul dintre cei 4 inscrisi la sefia DNA nu trebuie acceptat. Cine i l-a transmis lui Tudorel Toader

Ministerul Justitiei a anuntat vineri ca au fost respinse cele patru candidaturi depuse pentru functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, urmand ca procedura de selectie sa fie reluata.

„In cadrul procesului de selectie s-a apreciat ca niciunul dintre candidati nu indeplineste cerintele necesare desemnarii pentru numirea in functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie. In cadrul programului managerial sau pe parcursul interviului, niciun candidat nu a prezentat suficiente elemente de plan fundamentate pe o analiza a situatiei actuale care sa permita, ulterior, un proces obiectiv si transparent de evaluare a performantelor manageriale”, explica Ministerul Justitiei intr-un comunicat.

Ca urmare, indica sursa citata, in urma desfasurarii procedurii de selectie, nu se va face o propunere de numire in functia de procuror-sef al DNA dintre candidatii participanti, iar procedura se va relua.

Cei patru candidati inscrisi in cursa – Florentina Mirica – procuror-sef serviciu la Sectia de combatere a coruptiei din cadrul DNA, Cristian Lazar – procuror-sef adjunct la Sectia urmarire penala din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror-sef adjunct al DNA si Elena Grecu – procuror-sef serviciu in structura centrala a DNA – au sustinut joi interviul la sediul Ministerului Justitiei.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

7 ore ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

10 ore ago

Bucurestean ucis in strada de doi indivizi, acestia l-au lovit cu batele. Medicii au incercat in zadar sa il resusciteze – Video

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

10 ore ago

Opt ceasuri ale lui Michael Schumacher s-au vandut la licitatie cu 4 milioane de franci elvetieni

Ceasuri apartinand lui Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, s-au vandut, marti, cu…

10 ore ago

Incendiu in Muntii Rodnei. Ard sase hectare de teren

Un incendiu a izbucnit, marti seara, in Muntii Rodnei, in apropiere de varful Toroioaga, informeaza…

10 ore ago