Satule de agresiunile sexuale ale migrantilor, femeile din Suedia infiinteaza „GARDA antipipaire”

externe

Un grup de femei din Suedia va asigura paza piscinelor publice din orasul suedez Kalmar, dorind in acest fel sa se asigure ca nu vor mai exista agresiuni sexuale asupra copiilor si fetelor tinere, venite din partea refugiatilor.

Siri Bernhardsson a creat „Garda antipipaire”, dupa ce in Suedia au fost raportate mai multe cazuri de viol si molestare sexuala la piscinele publice din tara. Femeia de 24 de ani spune ca este nevoie de acest grup pentru ca femeile si copiii din Suedia nu se mai simt in siguranta atunci cand merg sa inoate la piscina.

„Site-urile de stiri sunt practic inundate cu articole despre molestari si violuri care au loc in piscinele publice din Suedia”, spune tanara. Weekend-ul trecut, ea si colegii sai l-au petrecut la piscina publica din Kalmar.

Ea spune ca scopul grupului este de a asigura o protectie in plus oamenilor din centrele acvatice si de a sprijini femeile si copiii care se simt in nesiguranta in aceste locuri. „Ma intristeaza faptul ca multe femei nu merg la piscina de teama ca li s-ar putea intampla ceva”, a continuat ea, citata de Daily Mail.

garda

Tanara mai spune ca, urmand exemplul sau, si alte femeie din Suedia au infiintat propriile „garzi antipipaire”. Cu toate acestea, nu toata lumea este de acord cu initiativa femeii, aceasta fiind criticata de managementul centrului acvatic local.

„Nu vrem sa intre aici o persoana privata si sa se comporte ca un agent de paza”, a spus managerul centrului. Aceasta a mai declarat ca aici a fost raportat un singur caz de abuz sexual in ultimele luni.

Intitiativa tinerei vine dupa o serie de incidente intamplate la bazine publice din tara si din alte parti ale Europei. In ianuarie, mai multe fete au declarat ca au fost agresate sexual de solicitanti de azil, la o piscina publica din centrul capitalei Stockholm. Un alt caz care a facut valva in Europa a fost cel al unui copil de 10 ani, violat de un irakian in varsta de 20 de ani la o piscina din Viena.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: