Scadere masiva a investitiilor publice in primul trimestru din 2017. Ministrul PSD al Finantelor are o explicatie hazlie

money

Ministrul Finantelor Publice, Viorel Stefan, a oferit o explicatie inedita pentru scaderea masiva a investitiilor publice in primul trimestru din 2017: vremea capricioasa. Asta in conditiile in care Guvernul si-a propus sa aloce cu 10 miliarde de lei mai mult decat anul trecut.

Investitiile statului au fost incetinite in primele trei luni ale anului de vremea rea. Asta a sustinut ministrul Finantelor Publice in interviul acordat revistei Capital.

Impozitul pe gospodarii, dar si modificari la regimul de TVA si cel al contributiilor sociale vor fi anuntate in maximum doua luni, a mai spus ministrul Viorel Stefan.

Oficialul guvernamental admite faptul ca, in primele trei luni ale anului, investitiile au batut pasul pe loc „din cauza vremii capricioase”.

„Cheltuielile de capital au fost de 1,076 mld. lei, de la 1,571 mld. lei in T1 2016. Vremea friguroasa a tinut pe loc proiectele de investitii, dar alocarile vor creste substantial in perioada urmatoare. Cheltuelile de investitii au fost de 3,04 mld. lei, din care 2,7 mld. lei reprezinta sume aferente proiectelor din domeniul agriculturii, care vor fi decontati de la UE”, a declarat Viorel Stefan.

Guvernul a alocat 39,4 miliarde de lei pentru investitii in 2017, respectiv 4,48% din PIB, cu 10 miliarde de lei mai mult decat anul trecut.

Prevederile programului de guvernare se vor aplica intocmai, iar Ministerul Finantelor pregateste modificarile necesare pentru ca acest lucru sa se intample, cel putin in ceea ce priveste fiscalitatea in Romania, potrivit ministrului de resort.

Impozitul pe gospodarii, reducerea cotei unice la 10% pentru veniturile peste 2.000 de lei, reducerea contributiilor sociale si eliminarea a patru dintre acestea, inclusiv cea de somaj, trecerea obligatiilor de la pensii si sanatate in sarcina angajatului sunt principalele modificari anuntate, pana acum, de Finante. Urmeaza si altele, spune ministrul Viorel Stefan, care vor fi cuprinse intr-un Cod Economic al carui draft va fi pus in dezbatere publica in aproximativ doua luni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: