Scala din Milano isi apara decizia de a deschide stagiunea cu opera „Boris Godunov”

life

Scala din Milano isi apara decizia de a deschide stagiunea de spectacole cu o reprezentatie a operei „Boris Godunov”, in ciuda criticilor formulate de reprezentanti ai Ucrainei pentru punerea in scena a unei compozitii rusesti, informeaza Reuters.

La inceputul acestei luni, Andri Kartis, consulul Ucrainei la Milano, le-a trimis directorilor de la Scala si liderilor politici locali o scrisoare in care a protestat fata de planurile privind punerea in scena a operei compozitorului rus Modest Musorgski.

„Am luat aceasta decizie in urma cu trei ani, a fost imposibil sa o anulam si, intr-adevar, de ce ar trebui sa o anulam? Nu facem nicio propaganda in favoarea lui Putin si nu avem nimic impotriva Ucrainei”, a declarat directorul artistic al Operei Scala, Dominique Meyer, intr-o conferinta de presa sustinuta marti.

In rolurile principale sunt distribuiti doi artisti rusi – baritonul Ildar Abdrazakov si soprana Anna Denisova.

Debutul noii stagiuni la Scala din Milano, pe 7 decembrie, reprezinta unul dintre cele mai importante momente din calendarul cultural italian.

„Prin aceasta opera, Musorgski a provocat puterea – acesta este unul dintre motivele pentru care noi o vom pune in scena”, a adaugat regizorul operei, Kasper Holten, conform caruia „Boris Godunov” este o poveste despre putere si cinism.
Imediat dupa invadarea Ucrainei in februarie, Scala a anuntat ca dirijorul rus Valeri Gherghiev nu va mai sustine spectacole in institutia milaneza intrucat nu a condamnat razboiul declansat de Rusia.

Comentarii: