Scandal de Ziua Nationala. Trenul Regal inchiriat pentru o petrecere cu „sprit si lautari”

news

De Ziua Nationala a Romaniei, Trenul Regal va gazdui o petrecere cu „sprit si lautari”, potrivit Europa Libera Romania.

„De Ziua Nationala a Romaniei, petrecem la rang de arta. O incursiune in timp cu Trenul Regal, pe ruta Bucuresti – Sinaia, ce va aminti de zaiafeturile de odinioara”, anunta organizatorii.

Pe afisul evenimentului apar inclusiv portretele Regelui Ferdinand si Reginei Maria, insotite de o imagine cu trenul regal si formatia ce va canta pentru a-i binedispune pe calatori.

„Cu Trenul Regal au calatorit patru generatii ale familiei regale. Incepand cu 2008, au fost 14 calatorii care au avut legatura cu familia regala. Trenul a condus pe Regele Mihai I si pe Regina-mama Elena in exil, in zilele de 3-6 ianuarie 1948. Acelasi tren l-a condus pe ultimul drum pe Regele Mihai la 15 decembrie 2017. Ceea ce se intampla acum, o calatorie in scop comercial, reprezinta aproape o blasfemie”, a declarat Ion Tuca, director al Casei Majestatii Sale.

„Nu se poate inchiria istoria Romaniei. Trenul Regal reprezinta un simbol al statalitatii. Nu-i poti alatura pe Ferdinand I si Maria unor lautari”, mai sustine Ion Tuca.

Societatea Feroviara de Turism „S.F.T. – C.F.R. S.A.” care este in faliment , fiind controlata de un administrator judiciar, are in patrimoniu material rulant de epoca, respectiv Tren Regal, Tren Moldovita, Tren Calugareni, Tren Dracula, locomotive cu aburi etc. „Societatea nu primeste subventie de la bugetul de stat, asigurandu-si veniturile exclusiv din inchirierea de active feroviare (cladiri, terminale, cantoane, etc) si prestatii turistice cu trenurile de calatori care fac parte din materialul rulant de epoca”, a precizat administratorul Gabriel Iorgulescu.

In acelasi timp, el precizeaza ca inchirierea, in special a Trenului Regal, se face numai pentru evenimente „de interes cultural, stiintific, promovarea istoriei culturale si a traditiilor Romaniei, fara a fi lezate in vreun fel numele trenului de epoca si toate pozitiile si simbolurile acestuia”.

Reprezentantii agentiei de publicitate care a inchiriat trenul au declarat ca „este un eveniment privat pe care-l organizam. Promovam muzica lautareasca autentica, exprimata prin doine, balade, strigaturi, sa nu se confunde cu manelele. Artistii pe care-i promovam noi au cantat inclusiv la Scala din Milano. Am discutat pe acest aspect cu cei de la Casa Regala. Le-am explicat ca evenimentul este ca o incursiune in timp. Si la Casa Regala au fost petreceri cu lautari. Nu am cautat sa denigram pe nimeni”, a declarat Bogdan Barbuliceanu, reprezentantul firmei.

La eveniment vor participa 80 de persoane care au platit cate 500 de euro fiecare pentru un bilet.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: