politica

Scandal in Coalitie, Citu il acuza pe Caciu (PSD) ca a mintit in legatura cu carburantii: „Sa vina sa le spuna romanilor daca i-a mintit, de ce i-a mintit”

Presedintele PNL, Florin Citu, l-a atacat din nou miercuri pe ministrul PSD al Finantelor Adrian Caciu dupa ce guvernul ar fi decis sa nu mai injumatateasca accizele la carburanti. ”Sa vina sa le spuna romanilor daca i-a mintit, de ce i-a mintit”, a declarat miercuri Citu. Executivul ar fi decis sa nu mai reduca cu 50% accizele la carburanti, masura care promitea reducerea pretului la pompa cu 1, 2 lei

Citu a declarat ca masura contravine normelor europene: „Automat intri in procedura de infringement”. Potrivit acestuia, nu poate fi negociata cu Comisia Europeana scaderea cu 50% a accizei la carburant in Romania.

Citu a mentionat ca in sedinta de marti a coalitiei de guvernare el a spus ca este de acord cu propunerea PSD de injumatatire a accizei la combustibil cu doua conditii: daca o astfel de masura va duce la un pret mai mic la pompa si daca masura este acceptata de oficialii europeni.

Ministrul Finantelor, Adrian Caciu, a anuntat marcia ca liderii Coalitiei au validat reducerea temporara, cu 50%, a accizei la carburanti, masura care ar scadea pretul la pompa imediat cu peste 1 leu.

„Am propus liderilor coalitiei solutia scaderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, masura care ar reduce pretul la pompa imediat cu peste 1 leu.

Propunerea a fost validata in sedinta de azi, astfel ca, in perioada imediat urmatoare, vom avea discutii cu Comisia Europeana si marile companii distribuitoare de carburanti pentru ca preturile la combustibil sa fie reduse la un nivel suportabil pentru toti consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii. Am venit la guvernare sa luam masuri care sa protejeze populatia si firmele romanesti de impactul crizei energetice. Acesta este doar una dintre deciziile care vor constitui pachetul major de solutii ce au ca scop reducerea facturilor energetice si calmarea puseului inflationist manifestat la acest inceput de an”, a precizat acesta.

Presedintele PNL Florin Citu a declarat, marti, dupa sedinta coalitiei in care PSD a propus reducerea accizei la combustibili, la jumatate, ca de principiu PNL este de acord, inca a tinut sa precizeze ca nu ar vrea ”sa luam banii din buzunarul nostru si sa il transmitem in buzunarele companiilor”.”Problema este ca daca nu scade pretul la pompa, cineva trebuie sa raspunda pentru asta”, a mai spus liderul liberal.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Cirstoiu anunta cine ar fi in spatele „campaniei negative” la adresa sa: „Segmente din PSD si PUSL. Ma uit la Antena 3 in fiecare seara”

Catalin Cirstoiu a acuzat joi ca "segmente din PSD" si partidul lui Dan Voiculescu, PUSL,…

2 ore ago

Nicusor Dan, despre scandalul Cirstoiu: „PSD incepe sa se delimiteze de el, electoratul PSD merge catre Piedone”

Edilul general, Nicusor Dan, afirma ca PSD incepe sa se delimiteze de Catalin Cirstoiu, candidatul…

2 ore ago

Cirstoiu ii acuza pe jurnalistii de la hotnews.ro de „manipulare si dezinformare”: „Articol mincinos si marsav”

Catalin Cirstoiu i-a acuzat joi pe jurnalistii de la hotnews.ro ca au publicat un articol…

2 ore ago