Scandal in Coalitie. Dancila, replica nervoasa pentru liderii ALDE. Vin taieri consistente la Sanatate, Educatie, Justitie, Transporturi

politica

Premierul Viorica Dancila confirma implicit anuntul ALDE privind taierea bugetelor de la Sanatate, Educatie, Justitie, Transporturi si Cultura. Ea ofera o replica otarata celor de la ALDE, afirmand ca „Guvernul nu va taia veniturile romanilor”.

„Vreau sa fie tuturor foarte clar ca, prin actuala rectificare bugetara, Guvernul nu va taia veniturile romanilor.

Am luat in calcul mai multe masuri pe care sa le includem in aceasta rectificare si am dezbatut impactul fiecareia, tinand cont de faptul ca in spatele cifrelor se afla cetatenii romani. Ca prim-ministru, am in permanenta acest lucru in atentie”, a scris Dancila pe Facebook.

Purtatorul de cuvant al ALDE, Varujan Vosganian, a anuntat joi ca PSD intentineaza sa taie masiv din bugetele Educatiei, Sanatatii si Justitiei. „Este o rectificare exclusiv PSD, nu ne asumam nicio responsabilitate politica pentru ca ea nu s-a facut prin consultarea noastra in toate treptele decizionale”, a aratat Vosganian.

“Ieri (miercuri – n. red.) ar fi trebuit sa avem o sedinta de coalitie sa discutam din nou despre proiectul de rectificare bugetara si asta nu s-a intamplat. In schimb vedem informatii, pe surse, despre tot felul de masuri care ar fi pregatite, masuri care pe noi nu ne satisfac, pentru ca par a fi doar masuri – pansament. Vedem ca se taie fonduri de la investitii, sanatate, educatie, cultura, justitie (instante judecatoresti) si se adauga, in schimb, la bugetele serviciilor”, a declarat Varujan Vosganian la Iasi.

„Astazi (n.r. joi ) am aflat ca rectificarea va merge inainte. Este o rectificare exclusiv PSD, nu ne asumam nicio responsabilitate politica pentru ca ea nu s-a facut prin consultarea noastra in toate treptele decizionale. Poate ca pana luni colegii nostri de la PSD isi vor aminti ca sunt intr-o coalitie si vor discuta si cu noi. Inteleg ca exista dificultati de natura financiara in acoperirea deficitului bugetar, dar nu cred ca solutia este amputarea politelor publice fundamentale si a programului de investitii”, a adaugat Vosganian.

Acesta a adaugat ca, in cazul in care luni rectificarea apare in forma in care este, va trebui organizata o intalnire a coalitiei.

”Daca rectificarea bugetara ramane in forma existenta acum, ALDE nu si-o va asuma. O spunem pe un ton raspicat, dar politicos. Daca nu se schimba nimic pana luni, trebuie sa avem o sedinta de urgenta in coalitie sa vedem ce este de facut”, a conchis purtatorul de cuvant al ALDE.

Mai mult despre: ,

Comentarii: