Scandal in coalitie, Dragnea isi impune un apropiat la Aparare, insa Tariceanu nu este de acord

news

Mai multe surse din PSD, citate de Antena 3, anunta ca propunerea lui LIviu Dragnea pentru postul de ministru al Apararii este Mihai Fifor, actual ministru al Apararii.

In locul lui Fifor, la Economie va fi numit Gheorghe Simon.

Aceleasi surse sustin ca seful Senatului, Calin Popescu Tariceanu, nu este de acord cu noua numire de la Aparare. In urma cu scurt timp, Liviu Dragnea si Mihai Tudose au avut o discutie cu liderul AlDE, Calin Popescu Tariceanu.

Absolvent de filosofie si cu doctorat in antropologie sociala, Fifor a fost refuzat de presedintele Iohannis in 2015, cand premierul de atunci Victor Ponta l-a propus ca ministru al Transporturilor. El a absolvit in 2009 cursul „Securitate si buna guvernare” la Colegiul National de Aparare, precum si Colegiul National de Afaceri Interne.

Sub autoritatea Ministerului Economiei se afla mai multe dintre companiile din industria de aparare (IAR, Uzina Mecanica Moreni, Uzina Mecanica Bucuresti, Electromecanica Ploiesti etc) pentru care in ultima perioada s-au negociat colaborari cu firme straine pentru a produce tehnica militara in Romania pentru dotarea fortelor Armatei.

Inainte sa fie numit ministru al Economiei, Fifor a fost seful comisiei de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, presedintele Comisiei senatoriale pentru regulament, precum si membru in Comisia senatoriala pentru politica externa. In precedentul mandat de senator, Fifor a fost presedintele Comisiei pentru Transporturi si Energie. Fifor a mai fost secretar de stat in Ministerul de Interne in 2009 si in 2012, in guvernul Ponta.

Fifor a fost senator de Dolj in legislatura trecuta.

In 15 iulie 2015, presedintele Iohannis a respins propunerea premierului Victor Ponta privind numirea lui Mihai Fifor in functia de ministru al Transporturilor, invocand faptul ca acesta „nu are expertiza si experienta manageriala necesare gestionarii domeniului complex al transporturilor”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: