news

Scandal in Ferentari cu politistii, zeci de locuitori au incercat sa elibereze sase persoane retinute – Video

Zeci de persoane au iesit duminica seara in strada in cartierul Ferentari din Bucuresti dupa ce politistii au retinut mai multe persoane care faceau scandal. 

„Astazi, 06.06.2021, prin apel 112, Sectia 24 Politie a fost sesizata cu privire la faptul ca mai multe persoane, aflate intr-un autoturism, asculta muzica la un volum ridicat si deranjeaza linistea publica.

La fata locului s-a deplasat un echipaj de politie, care a constat ca mai multe persoane se aflau in fata unui bloc, gateau, consumau bauturi alcoolice.

La vederea politistilor au adresat expresii jignitoare, iar la solicitarea de a se legitima, au refuzat. Au fost solicitati in sprijin politistii aflati in zona, care s-au deplasat la locatie, 6 persoane fiind conduse la sediul subunitatii de politie.

Persoanele conduse, 4 adulti, cu varste cuprinse intre 21 si 43 de ani si doi minori de 16 si respectiv 17 ani.

3 persoane sunt sanctionate pentru refuz de legitimare, conform prevederilor Legii nr 61 din 1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, iar alte trei pentru incercarea de a impiedica politistii sa isi exercite atributiile de serviciu.

De asemenea, sunt aplicate trei sanctiuni contraventionale, conform legii nr. 54 din 2012, pentru desfasurarea activitatilor de picnic, in zone neamenajate pentru astfel de activitati”, a anuntat Politia.

Zeci de persoane au iesit sa ii sustina pe cei retinuti, cerandu-le politistilor sa ii elibereze.

„Duminica seara, prin apel 112, mai multi locatari solicitau prezenta Politiei pentru ca in curtea blocului mai multe persoane ascultau muzica la un volum ridicat, consumau alcool si faceau gratare. Ajunsi la fata locului, colegii nostri din cadrul Sectiei 24 Politie le-au cerut celor prezenti sa inceteze activitatea, solicitandu-le totodata sa se legitimeze.

La auzul acestor replici si cu gandul ca ar putea sa nu mai apuce sa guste micii de pe gratarul improvizat si nici berea de la rece, au inceput sa se manifeste violent fata de politisti, refuzand totodata sa se legitimeze. Mai mult, ceilalti cetateni din zona, au sarit in ajutorul ‘abuzatilor’ si au incercat sa ii ‘salveze’ din mainile politistilor.

In final, au fost conduse 6 persoane la sediul Sectiei 24 Politie, unde s-au aplicat amenzi pentru refuzul de legitimare, tulburarea linistii si ordinii publice, incercarea de a impiedica politistii sa isi exercite atributiile de serviciu, dar si pentru activitatea de picnic intr-o zona neamenajata. Cu toate ca cei prezenti au incercat in mod repetat sa provoace politistii, doar, doar vor putea sa forteze escaladarea evenimentelor banale pentru care au fost chemati, colegii nostri au reusit sa evite un potential conflict cu cei prezenti si au actionat conform legii.

Este unul dintre nenumaratele cazuri in care, desi Politiei i se cere ajutorul de catre cetatenii afectati, dupa ce ajung la fata locului ajung sa fie criticati de catre ceilalti membri ai comunitatii pentru ‘abuzurile’ oamenilor legii, fara sa inteleaga ca intr-o comunitate, libertatea fiecaruia se termina acolo unde incepe libertatea celuilalt”, a anuntat Sindicatul Europol.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Tentativa de lovitura de stat in Congo. Armata: „Actiunea a fost inabusita in fasa”

Armata congoleza afirma ca a "dejucat o lovitura de stat" duminica dimineata devreme si a…

10 minute ago

„Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol”, anuntat vicepremierul. „Dar starea sa ramane grava si necesita ingrijiri intensive”

Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol, la patru zile dupa atentatul…

4 minute ago

Atac rusesc cu drone asupra Kievului si Odesei. Ucrainenii au lovit Sevastopolul duminica dimineata

Potrivit fortelor aeriene ucrainene, zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Vinita din sud-vestul capitalei, regiunea…

2 ore ago

Catalin Drula: „Trebuie sa avem un program national de oprit mafia. In toata tara avem metode mafiote de a lucra”

Presedintele USR Catalin Drula a declarat ca in toata tara "PSD si PNL au cuplat…

35 de minute ago

Cheltuielile militare ajuta la cresterea economica a Rusiei. Crestere de 5,4% in primul trimestru al anului 2024

Economia Rusiei a crescut cu 5,4% in primul trimestru al anului 2024, arata statisticile oficiale…

O oră ago