Scandal in PSD. Premierul Grindeanu fuge de Codrin Stefanescu, care vrea sa-i ceara socoteala in privinta demisiei lui Iordache

politica

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a anuntat, joi, la Antena 3 ca i-a solicitat o intalnire premierului Grindeanu pentru a primi explicatii privind demisia lui Florin Iordache de la Ministerul Justitiei.

Stefanescu spune ca l-a anuntat joi pe premier ca doreste sa vorbeasca cu el, insa cand a ajuns la guvern, dupa 15 minute, acesta nu mai era in cladire.

„Partidul este foarte nemultumit de demisia domnului Iordache. Pentru prima data dupa 1990, cineva s-a luat in piept cu statul de drept si cu binomul. Pentru noi Iordache este un erou.

Eu cu domnul Iordache am vorbit. Nu am inteles foarte bine daca si-a dat demisia la presiunea strazii, in urma miilor de telefoane de amenintare sau la solicitarea lui Sorin Grindeanu.

De aceea m-am dus sa vorbesc cu premierul, in calitate de secretar general adjunct al partidului, stia ca urma sa vin intr-un sfert de ora si nu era la guvern. Maine voi incerca din nou sa vorbesc cu domnul Grindeanu legat de demisia domnului Iordache.

Sper sa ma sune sa vorbim cu el, avand in vedere ce functie am in partid.  Vreau sa aud din gura lui ca aceasta demisie vine din capul lui Florin Iordache”, a declarat Codrin Stefanescu.

In finalul interventiei, el a anuntat ca „nu cedam in fata binomului care a incatusat Romania”.

Iordache a anuntat joi, intr-un briefing de presa, la Palatul Victoria, ca a decis sa plece de la Ministerul Justitiei.

„De cand am venit la Ministerul Justitiei mi-am propus si am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente si destul de sensibile. Toate initiativele asumate sunt legale si constitutionale. Proiectele propuse s-au aflat in dezbatere publica organizata de Ministerul Justitiei, iar acum sunt in dezbatere parlamentara. Cu toate acestea, pentru opinia publica nu a fost suficient, drept pentru care am hotarat sa imi inaintez demisia din functia de ministru al Justitiei”, a declarat Iordache.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: