Scandal intre „patrioti”, Laufer a divortat de Simion: „Ne umileste si dispretuieste”

politica

Ilan Laufer, fost ministru PSD, a anuntat vineri ca paraseste AUR, impreuna cu partidul sau. Laufer l-a acuzat pe Simion de „tradare”.

„Partidul Forta Identitatii Nationale declara oficial separarea de George Simion si de Alianta AUR.

De cand am intrat in Alianta AUR, presedintele AUR exercita presiuni asupra membrilor partidelor din Alianta sa se inscrie direct pe platforma AUR si sa predea evidenta membrilor, subminand astfel autonomia juridica si integritatea partidelor componente. Acest comportament denota ca Alianta AUR a fost conceputa in principal pentru transferul ilegal de membrii ai partidelor componente catre Partidul AUR, o incercare de eliminare a partidelor suveraniste din Alianta, cu scopul clar de a confisca si distruge din fasa miscarea nationalista si suveranista din Romania.

Protocolul a fost semnat de la bun inceput doar pentru scopuri mediatice, pentru a evita perceptia publica conform careia presedintele AUR este o persoana izolata si nefrecventabila in peisajul politic.

Cu toate ca multi romani de buna credinta si-au pus speranta in acest proiect politic, presedintele AUR, incercand sa distruga miscarea suveranista, insista ca strategia sa principala sa ramana axata pe blocaj, circ si scandal mediatic, cu toate ca oamenii asteapta solutii reale pentru problemele acute cu care se confrunta.

Acest mod de operare al presedintelui AUR nu va face altceva decat sa izoleze Partidul AUR pe scena politica si va duce la plecarea altor partide din Alianta, dar si la pierderea oamenilor de buna credinta din AUR, a caror incredere a fost tradata. Dispretul si umilinta, greu de exprimat in cuvinte, cu care George Simion isi trateaza cei mai apropiati colaboratori duce la distrugerea acestui proiect politic si va duce la distrugerea Partidului AUR.

(…) Atat eu, cat si colegii mei din Partidul FIN, ne-am dedicat eforturile si munca in cadrul Aliantei AUR in vederea contributiei la aceasta constructie politica. Cu toate acestea, constatam ca realitatea descoperita este una cruda si contravine protocolului pe care l-am semnat, dar si principiilor democratice esentiale si valorilor nationaliste si suveraniste pentru care ne luptam, motiv pentru care toti colegii din conducerea FIN am decis in unanimitate sa ne retragem din Alianta AUR”, a anuntat laufer intr-un comunicat de presa.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: